Search
Close this search box.

El gal Bruni és el nou rei del descens

La britànica Atherton engrandeix el seu palmarès en fèmines als Mundials de BTT

El campió de descens, la prova reina del BTT, és nou. Un jove amb un enorme talent que ja fa un parell d’anys que es deixa veure en les parts altes de la classificació, però que fins ahir no havia tocat el cel en una gran cita. Es tracta del francès de 21 anys Loic Bruni, que ocupava el segon lloc del rànquing mundial però que mai no havia guanyat ni una cita de la Copa del Món. Segueix amb aquesta assignatura pendent, però des d’ahir pot dir que és el nou campió del món.
 
No ho tenia gens difícil perquè aspiraven al tro fins a cinc pilots més. En el moment que Bruni va afrontar el seu descens, el campió provisional era el mediàtic sud-africà Greg Minnaar, tota una eminència del BTT a qui va acabar superant en 2,3 segons. Quan va ser el torn del francès, també havien sortit els britànics  Gee Atherton, que va haver d’abandonar en cometre una errada a mitja prova, i Josh Bryceland, qui finalment acabaria en el tercer lloc del podi. Els nervis de Bruni, que tercer últim en sortir a competir, es van perllongar amb l’australià Brosnan i el nord-americà i vigent número u del rànquing mundial Aaron Gwin, però el primer va fer un temps llunyà al podi i el segon va caure quan portava tres quarts de carrera i no estava marcant millors temps que Bruni. En el moment de la caiguda de Gwin, va esclatar l’alegria per al nou rei del descens.
 
En la categoria femenina va guanyar la britànica Rachel Atherton, que contràriament a Bruni té un palmarès espectacular amb dos títols nacionals, dos europeus, vuit Copes del Món i, amb el d’ahir, dos títols de campiona del món. La jove de 23 anys Manon Carpenter, compatriota seva, va ser segona a 3,3 segons de marge i l’australiana Tracey Hannah va completar el podi.

classificació masculina:
1. Loic Bruni (FRA) 4min 19,6s
2. Greg Minnaar (SAF) a 2,3s
3. Josh Bryceland (GBR) a 4,7s
4. Michael Jones (GBR) a 6,5
5. Marcelo Gutiérrez (COL) a 6,8s
 
classificació femenina:
1. Rachel Atherton (GBR) 5min 8,5s
2. Manon Carpenter (GBR) a 3,3s
3. Tracey Hanna (AUS) a 9,9s
4. Morgane Charre (FRA) a 22,3s
5. Tahnee Seagrave (GBR) a 22,9s

EL SUÍS SCHURTER I LA FRANCESA FERRAND GUANYEN L'XCO

Dissabte es notava que era cap de setmana perquè segons les estimacions, unes 25.000 persones van viure la penúltima jornada dels Mundials. L’atenció la va atraure sobretot el cross-coutry olímpic (XCO), que ja coneix els nous campions del món. Es tracta del suís Nino Schurter, que va completar les sis –enlloc de set, com estava previst– voltes en 1h 29min 22s i va proclamar-se campió per tercera vegada en la seva carrera i va superar en deu segons el gran favorit, el francès Julien Absalon. El txec Ondrej Cinc, ja en un altre nivell, va arribar a la meta amb un marge d’1min 15s. L’andorrà Guy Díaz no va poder completar el circuit i es va quedar a la tercera volta.
En fèmines la victòria va ser menys igualada ja que la nova campiona, la francesa Pauline Ferrand, va treure 58 segons a la segona, la russa Kalentyeva, i en 1min 36s la tercera, la ucraniana Belomoina. 

classificació masculina:
1. Nino Schurter (SUI) 1h 29min 22s

2. Julien Absalon (FRA) a 10s
3. Ondrej Cink (TXE) a 1min 15s
4. Manuel Funic (ALE) a 1min 22s
5. Mathias Fluckiger (SUI) a 2min 8s
 
classificació femenina:
1. Pauline Ferrand (FRA) 1h 52min 44s
2. Irina Kalentyeva (RUS) a 58s
3. Yana Belomoina (UCR) a 1min 36s
4. Gunn-Rita Dahle (NOR) a 2min 15s
5. Catharine Pendrel (CAN) a 2min 15s

HERMANCE TOCA LA GLÒRIA EN EL TRIAL DE 26 POLSADES

 
Pel que fa al trial, dissabte quedaven pendents els campions de 26 polsades júniors i elit, després de que divendres es proclamessin campions del món en 20 polsades l’espanyol Mustieles en elit, l’alemany Oswald en la júnior i l’australiana Jungfels en fèmines.
La glòria en la màxima categoria va correspondre al francès Vincent Hermance, qui va dominar des de la primera volta i va saber gestionar bé l’avantatge en la segona per acabar amb 23 peus, dos més que el britànic Carthy i tres més que el belga Belaev, al qual se li va escapar la plata per dues penalitzacions de temps; i quart va ser el francès Coustellier, que no va fer podi per un peu.
En la categoria júnior van marcar les diferències el francès Nicolas Vallee, primer amb sis peus, i l’alemany Dominik Oswald, segon amb vuit –per dues penalitzacions de temps i va guanyar el tercer calaix del podi un altre gal, Nicolas Fleury (36 peus) després d’una lluita aferrissada amb un altre germànic, Jannis Oing, que va acabar quart per només quatre peus.

classificació:
1. Vincent Hermance  (FRA) 23 peus
2. Jack Carthy (GBR) 25
3. Kenny Belaev (BEL) 26
4. Gilles Coustellier (FRA) 27
5. Hannes Herrmann (ALE) 42
 

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
ACB

Bàsquet Girona

85

MoraBanc Andorra

98

MoraBanc Andorra

89

Unicaja de Màlaga

106

MoraBanc Andorra

71

UCAM Múrcia

83

Primera RFEF

Gimnástica Segoviana

3

FC Andorra

2

FC Andorra

1

Unionistas

1

Nàstic

1

FC Andorra

1

Lliga Multisegur

Ranger's FC

0

FC Pas de la Casa

1

Atlètic Club Escaldes

6

Penya Encarnada

1

UE Santa Coloma

4

Nóbrega Constructora CF Esperança

0

Inter Club Escaldes

3

FC Ordino

0

The Boss FS la Massana

0

FC Santa Coloma

4

Notícies relacionades
Publicitat
Entrevistes esportives
Taekwondista
Nedador
Jugador de la selecció de futbol sala
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu