ESCALDES-ENGORDANY
- Eufòric Loan –al centre– celebra el podi a Le Mans, diumenge. Foto: EL PERIÒDIC
Àlex Loan comença a cridar l’atenció a escala internacional després de diversos anys en el món del kàrting. Ara en té 15 i ja pot afegir al seu palmarès un podi a les 24 Hores de Le Mans aconseguit diumenge passat.
–El Normandie és una marca específica per a les 24 Hores que pertany a Kosmic, el seu equip. ¿Per què el van escollir a vostè amb el ventall de pilots que hi ha en aquesta fàbrica?
–El meu mecànic, Christophe, m’ho va proposar. Deia que tenia constància, que era ràpid i que podia fer un bon paper a Le Mans.
–Vostè és el primer andorrà que corre en aquest circuit llegendari en el món del motor. ¿A la seva edat notava la pressió?
–Sí que pesa al principi perquè tot és nou. Durant la primera hora ho vaig notar, però la carrera durava un dia i després ja te n’oblides.
–160 corredors i 40 equips. ¿Té poc regust aquest podi?
–Vam ser líders durant setze hores, segons unes set i a l’última, que quedàvem tercers, però el nivell era enorme i aquest resultat no és poc.
–¿No van tenir problemes mecànics?
–Sí. Per començar vam fer un mal crono i vam haver de recuperar. Després quan anàvem primers vam trencar un eix… ens ha passat de tot, però és normal en aquestes curses tan llargues. A tots els equips els passa i de fet el Normandie l’any passat no va poder acabar. Tampoc podem dir que hem acabat tercers per aquest motiu.
–¿Vostè havia estat a l’FA Team de Fernando Alonso?
–Sí, l’any passat, però va ser una experiència curta perquè les coses no anaven bé i vaig haver de canviar d’equip.
–¿Va conèixer el bicampió del món de Fórmula 1?
–Sí, vaig fer un test amb ell a Itàlia. Va ser una gran experiència.
–¿Es penedeix d’haver canviat d’equip?
–No, no. Va ser una bona vivència, però l’FA Team estava més ideat per fer promoció; jo no notava el progrés i per això vaig canviar d’aires.
–¿Després de Le Mans, ¿què?
–A centrar-me en l’Espanyol, al qual lluitaré pel primer lloc i després la Nations i la Mònaco Cup, que també són internacionals.
Per a més informació consulti l’edició en paper.