Aquest any, la participació a la Fira d’Andorra la Vella és més important que mai en nombre d’estands i expositors. I això que les males notícies en l’àmbit empresarial s’acumulen. Una de les empreses més importants en el món de la restauració ha fet fallida i una altra que havia de ser un model de la preconitzada obertura econòmica ha fet suspensió de pagaments.
Però els expositors han tornat a la fira i això és un bon senyal. Si més no, és un senyal de que encara creuen no només en la manifestació sinó també en el país, i el més important en els seus negocis. Com va dir ahir el cap de Govern, Toni Martí, són moltes les petites i mitjanes empreses d’aquest país que cada dia fan molts esforços per tirar endavant, per assegurar-se la pervivència i la dels seus treballadors. Empreses que potser no estaven a la fira però que com les que hi eren presents continuen creient i lluitant, perquè al darrera de cada tancament o de cada fallida sempre hi ha un drama humà i personal. El dels treballadors que es queden sense feina, però també el de l’empresari que malgrat tots els esforços esmerçats, ha fracassat.
Per això, que la Fira d’Andorra la Vella es torni a erigir com a motor d’activitat, encara que només sigui per un efímer cap de setmana, reconforta en certa manera tots els actors econòmics, tant els empresaris com els treballadors que són el primer capital de l’empresa. Passejar entre estands on les persones es desfan en atencions per ensenyar i explicar el producte, és recuperar una experiència una mica oblidada, perquè la crisi ha obligat a molts a allunyar-se dels mostradors i els aparadors o si més no, a acostar-s’hi només quan és estrictament necessari.
La Fira d’Andorra la Vella és una cita de retrobament per a les persones, cal esperar que també ho sigui per al retrobament de la represa econòmica tant anunciada aquests dies.
Per a més informació consulti l’edició en paper.