Search
Close this search box.

Microproductors, el producte diferencial d’Andorra

Mel natural d’Andorra de Juberri; ous de gallines alimentades amb gra certificat de Fontaneda; l’únic xarop de pinya d’avet macerada amb sucre biològic; melmelada artesanal; receptes tradicionals elaborades amb productes ecològics; carn de poltre criat ecològicament a les nostres muntanyes; carn de bou, de corder, de cabrit i d’equí sota el segell Carn de qualitat controlada d’Andorra; embotits del país, com bringuera, donja, botifarres, fuet, bulls, secallona i llonganissa; cervesa artesana; licor digestiu tradicional d’herbes remeieres i nous verdes; vins ecològics i d’alta muntanya, i cosmètica natural.

Aquests i d’altres són els productes artesans i agrícoles d’Andorra, de fabricació al Principat. Són els productes que ens han d’enorgullir i que hem de promocionar perquè es consumeixen tant nacionalment com internacionalment i, a més, que siguin els que busquen els visitants quan volen endur-se algun record de les Valls.

Disposar d’una àmplia gamma de productes propis és un privilegi, ja que són un bon exemple de la salut de la ramaderia i l’agricultura i un indicador de la qualitat de l’alimentació que s’ofereix al país. La carn té un segell de qualitat que demostra que prové d’animals que han estat criats ecològicament i amb totes les garanties.

Tots aquests productes ara s’han recollit en un catàleg que seguirà ampliant-se. Fa tan sols cinc anys, només hi havia cinc microproductors en aquesta llista. En un lustre l’activitat s’ha multiplicat per cinc: ja n’hi ha una vintena.
Amb la necessitat de la reconversió dels camps de tabac és evident que hi ha on triar i remenar per apostar per un nou producte agrícola o ramader que engreixi la llista de productes autòctons que siguin imatge d’Andorra. 

Altres Editorials
Comparteix
Últimes notícies
Articles d'opinió
Fabiola Sofia Masegosa
Publicitat
Enquesta

No et quedis sense el nostre exemplar en PDF

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu