Search
Close this search box.

El tobotronc insisteix en aportar seguretat i informació

EDITORIAL

El Tobotronc ocupa massa vegades els espais dels mitjans de comunicació, i malauradament sovint és a causa d’algun accident. La majoria han estat lleus, i el més greu va ser el d’una nena catalana que a l’agost del 2011 va patir una ferida important al peu mentre baixava pel Tobotronc.

L’atracció ha estat polèmica per les seves mesures de seguretat, que s’han posat en dubte, sobretot des de la iniciativa i la insistència engegada pel pare de la noia accidentada, Mark Mackay, i que ha acabat a la Batllia.

Segons dades de fa un any, l’atracció més popular de Naturlàndia ha patit des de la seva posada en funcionament al 2008 un tota de 43 incident, la majoria d’aquests successos, 39, han causat lesions menors, mentre que quatre accidents han requerit intervencions quirúrgiques. La darrera demanda judicial contra el giny va ser presentada el maig passat per un turista basc que al 2011 va patir un accident quan baixava en el trineu. En benefici del comú i dels responsables de Naturlàndia s’ha de dir que no han parat mai d’incrementar més –si és pot– les mesures de seguretat. Qui aposta per gaudir d’aquest llarg tobogan gegant té la certesa que no està practicant cap esport de risc o d’aventura i que els avals de seguretat estan garantits, però hi ha un component humà que no es pot controlar a través de millores tècniques o de funcionament. Aquest grau de complicitat que implica que l’usuari faci servir correctament l’atracció no es pot assegurar al cent per cent, igual que passa en altres parcs temàtics, d’atraccions o a les mateixes estacions d’esquí. Sí en canvi que es poden introduir mesures correctores per minimitzar els efectes de les males conductes, i això és precisament el que s’ha fet i es farà amb les noves actuacions, com són reduir la velocitat del trineu i incloure un mecanisme de protecció dels peus, la part més predisposada a patir lesions per un mal ús. El comú pot aplicar totes les mesures possibles, però no està a les seves mans evitar que algú deliberadament insisteixi en tenir sempre el tobotronc al centre de la diana de la polèmica.

Per a més informació consulti l’edició en paper.

Altres Editorials
Comparteix
Últimes notícies
Articles d'opinió
Publicitat
Enquesta
Publicitat

No et quedis sense el nostre exemplar en PDF

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu