Search
Close this search box.

Una parròquia sense Vivand és ara inimaginable

El cònsol menor d’Escaldes-Engordany va recordar ahir que els hi van donar sis mesos de vida quan es va adoptar l’arriscada decisió de prohibir la circulació a l’avinguda Carlemany. Només cal fer una ullada a l’hemeroteca per comprovar les reticències que hi havia contra el tancament al trànsit de l’avinguda ja que per a alguns suposava la mort del comerç i de la parròquia.
En canvi en l’actualitat es fa impensable pensar en Escaldes sense Vivand. S’ha convertit, com va afirmar ahir Calvet, en el pulmó de la parròquia i es pot afirmar que és el centre neuràlgic del país, juntament amb una avinguda Meritxell que segueix les passes de Carlemany per donar tota la prioritat als vianants, malgrat veus –resulta increïble– que segueixen apostant per forçar els vianants a caminar enganxats als aparadors comercials, per a la qual cosa es fa necessari que els vehicles segueixin circulant.
Anècdotes a banda el cert és que la consolidació de Vivand és un fet irreversible d’una avinguda que acull les millor marques comercials i que és un referent dels visitants. La vitalitat de Carlemany ha estat clau i ha permès el creixement urbanístic de la zona del Clot d’Emprivat, alhora que ha servit de revulsiu per als carrers adjacents encara que la vida comercial es fa molt difícil més enllà de l’arteria que formen Carlemany i Meritxell. El cas d’Andorra la Vella és diferent perquè prohibir el trànsit en un tram de l’avinguda tindria uns efectes més adversos.
Amb tot el comú de la capital és conscient que s’ha de seguir prioritzant les zones exclusives per a vianants que permeten gaudir del shopping sense l’aclaparament que suposa el trànsit rodat.
Aquells sis mesos de vida s’han fet molt llargs i la criatura que va néixer amb el nom de Vivand es troba molt sana.

Altres Editorials
Comparteix
Últimes notícies
Articles d'opinió
Marian Fernández
Fabiola Sofia Masegosa
Publicitat
Enquesta
Publicitat

No et quedis sense el nostre exemplar en PDF

Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu