Un total de 17 dones van completar el repte plantejat pel museu Bici Lab Andorra, per promoure el ciclisme femení.
El cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, va lliurar aquest passat dimarts, els mallots del Bici Lab a la noia que ha realitzat més vegades el repte i a les que més ràpid ho han fet.
17 dones van decidir sumar-se al repte fins a completar fins a 62 vegades el repte de pujar els 3,84 quilòmetres que recorren la ruta del Coll de la Comella en bici, i que ofereix uns 300 metres de desnivell positiu i prop d’un 8% de pendent.
L’acció es va impulsar el passat 8 de març coincidint amb el Dia Internacional de la Dona. Des d’aquell dia i fins al 31 de març. Totes les dones i que hi volien participar s’havien de sumar al challange anomenat ‘8M – Bici Lab Andorra’ a través de l’aplicació STRAVA, una aplicació utilitzada habitualment per les persones que fan esport per registrar els resultats dels seus entrenaments.
El cònsol major de la parròquia d’Andorra la Vella, David Astrié, va fer lliurament dels premis a les instal·lacions del museu, juntament amb el cap d’àrea del Bici Lab Andorra. Astrié va lliurar els mallots del BiciLab a la participant que ha realitzat el desafiament més vegades, Andreia Dernandes, qui va pujar un total de 18 cops a La Comella, en les darreres tres setmanes.
També van rebre els mallots, les ciclistes Anna Tramuntana i Betty Cachafeiro per ser les dones més ràpides en assolir el repte de Bici Lab més ràpidament en bici i e-bike respectivament.
El repte se suma a la primera exposició temporal amb la qual ha arrencat el Bici Lab Andorra i que es pot visitar de manera gratuïta des del passat mes d’octubre al museu, anomenada «La dona i la bicicleta».
Aquesta exposició temporal, explica com aquest invent es va convertir en un símbol i també un camp de batalla per lluitar primer cap a l’emancipació femenina, i actualment, cap a la igualtat entre dones i homes.
L’exposició mostra els testimonis audiovisuals de quinze dones ciclistes professionals de tots els temps, mostrant tant els petits com els grans moments de la relació de la dona amb les dues rodes des de finals del segle XIX fins als nostres dies.