- Mombiedro ha fet referència a la necessitat de realitzar exercici de manera més sana i dur una bona alimentació
- La directora de la Fundació Crèdit Andorrà,Francesca Ros, amb l’especialista i exbecària de la Fundació, Carme Mombiedro. Foto: ANA / M. C.
En aquest coneixement del propi cos, Mombiedro ha manifestat que “els músculs són els grans desconeguts” i que si els escoltéssim més es veuria que no es pot fer servir sempre la mateixa musculatura i que es poden realitzar exercicis diaris per millorar i mantenir la forma física. Algunes aplicacions són en les postures davant de l’ordinador, llegint, en aixecar-se o seure en una cadira o a l’hora de dormir. Sobre aquest punt, la doctora també ha posat èmfasi en la concepció global del cos, “els músculs s’ajuden els uns als altres”, ha remarcat.
També l’aspecte mental i emocional juguen un paper important en la salut. Segons Mombiedro, s’estableix una cooperació entre el pensament, els sentiments i el moviment i, per tant, és bo focalitzar-se en tractaments emocionals, prioritzant la relació entre el cos i la ment. “Les emocions les sentim amb el cos i no amb el cap”, ha afirmat l’exbecària de la Fundació Crèdit Andorrà i en aquest sentit cal escoltar els missatges que envia el cos i atendre’ls per cuidar-se.
Per últim, sobre la pràctica de l’esport com a mètode per millorar la salut i l’estat emocional, Mombiedro ha explicat que realitzar exercici provoca la segregació d’endorfines, una substància que proporciona plaer immediat però “no podem estar hipotecats al plaer immediat” i, per tant, s’han d’adquirir hàbits que ajudin a mantenir aquest estat com poden ser els estiraments o una bona alimentació. Aquestes pràctiques s’han de transmetre de pares a fills predicant amb l’exemple, ha conclòs.