Search
Close this search box.
L'opinió de:

Una llei per aprofitar tot el nostre potencial

  • La creació dels allotjaments rurals permet potenciar l’entorn i diversificar el sector primari

OLGA ADELLACH
Consellera general demòcrata

Periodic
Foto: NOE

Fa anys que els sectors agrícola i ramader demanaven que es desenvolupessin legislativament els allotjaments rurals, ja que la Llei que hi havia fins ara no preveia aquest tipus d’establiments. En canvi, són molts els països que des de fa temps aposten per aquest tipus de turisme i Andorra no se’n podia quedar al marge, sent com és un dels nostres principals motors econòmics.

En campanya electoral vam assegurar que modificaríem la normativa actual i així ha estat. Ho hem fet amb una doble intenció. D’una banda, sostenir les explotacions i potenciar l’entorn rural a partir de la creació d’un nou tipus d’establiment turístic rural i, de l’altra, permetre la diversificació dels sectors agrícola i ramader del país. Tant la casa com la borda rural donen resposta a una demanda dels sectors implicats convertint-se així en un complement del sector hoteler i un valor afegit a l’oferta turística del país.

S’estima que s’obriran 40 cases rurals amb una capacitat de 600 llits que estem segurs que aportaran una inversió gens menyspreable per al Principat. Amb aquest canvi normatiu demandat per molts ciutadans que havien vist clares les possibilitats del turisme rural es podrà gaudir del mateix creixement que ha viscut aquest sector a Europa. Així, seguint el camí que han fet els països veïns, també posarem en valor els importants atractius naturals que té Andorra.

A més, la Llei també ajuda a reactivar econòmicament el país ja que generarà llocs de treball i ajudarà a estimular el sector de la construcció, aconseguint així la rehabilitació del patrimoni immobiliari. També permetrà trencar amb l’estacionalitat i atendre la demanda de visitants potencials que ara mateix busquen turisme rural fora de les nostres fronteres. I és que aquest tipus de turisme és una activitat que es realitza al llarg de tot l’any i que ofereix paisatge i natura als visitants, unes característiques en les que el nostre país pot destacar els 365 dies l’any.

Per conèixer l’evolució del sector turístic i poder elaborar plans d’acció, s’ha aprofitat la modificació del projecte de llei per crear el nou Registre d’Ocupació. Per facilitar la tasca d’adaptació dels establiments d’allotjament turístic a aquest nou sistema es donarà un any des de l’entrada en vigor del reglament que regularà aquest registre. Per últim, la llei també estableix el procediment per a l’explotació estadística i de seguretat nacional d’aquest Registre i preveu la tipificació d’infraccions i les seves sancions pertinents. Tots aquests criteris volen aconseguir assolir un servei de qualitat.

En moments d’extrema dificultat, en els quals els ciutadans estan patint els efectes de l’atur, és una obligació per als governants escoltar les propostes de la població i esgotar totes les possibilitats que millorin la situació del país. En aquest cas, com s’ha vist, tot apunta que el nou escenari que es desprèn d’aquesta Llei anirà en benefici de molts ciutadans andorrans. Des de Demòcrates per Andorra hem complert el nostre compromís i la nostra responsabilitat, i estem segurs que aquests establiments rurals permetran generar activitat econòmica que incideixi positivament en les rendes del sector agropecuari i en la creació de nous llocs de treball, a més d’incrementar l’atractiu turístic del nostre país i conservar i rehabilitar el patrimoni sociocultural. Tota una oportunitat per a Andorra que no podíem deixar escapar. En definitiva, una oportunitat per aprofitar tot el nostre potencial.

Per a més informació consulti l’edició en paper.

Comparteix
Enquesta
Publicitat
Editorial
Publicitat

No et quedis sense el nostre exemplar en PDF

Publicitat
QualificAND
- Secretària general de l'Institut Andorrà de les Dones -

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu