- Un centenar de nens de l’Escola andorrana de segona ensenyança han compartit aquest divendres el matí amb els padrins de la Casa Pairal d’Escaldes- Engordany per conèixer com cultiven els horts socials i apropar-se a la història dels grans
-
- Un centenar de nens han participat en la trobada intergeneracional a la Casa Pairal d’Escaldes. Foto: ANA/ M.C.
Els avis han explicat als més petits com era la seva vida quan tenien la seva edat i quan van arribar a Andorra. La majoria han destacat les dificultats que van viure per anar a l’escola, ja que es van haver de fer càrrec de la casa i els germans o es van haver de posar a treballar. Per això, els han insistit en què s’esforcin a l’escola i estudiïn per tenir un futur profitós i poder trobar una bona feina quan acabin la carrera. També han destacat la importància dels oficis, ‘perquè un país sense personal que tingui un ofici no anirà enlloc, però tampoc anirà enlloc si no té estudiants i que s’hi posen fort’, ha dit un dels avis, en Ricard Crespo.
Així mateix, també han fet referència a la crisi i han explicat als infants que els seus pares potser no els poden donar tot el que volen perquè no passen per un bon moment, però que han de comportar-se bé a casa i a l’escola.
Per la seva part, els infants han pogut preguntar als padrins totes les qüestions sobre la seva vida passada i actual i s’han interessat especialment per les activitats que duen a terme, com els horts, la petanca o els jocs de taula. Els ha sorprès especialment que haguessin de deixar l’escola quan encara eren nens i que les seves joguines fossin de llaunes de sardines o de cartró.
Padrins i estudiants compartiran properament una jornada als horts socials on podran veure com es treballa la terra i faran una caminada.