- Educació treballa per homologar la convalidació dels títols de Formació Professional amb França
- La ministra d’Educació, Roser Suñé, durant la vista a Aixovall. Foto: ÀLEX LARA
En aquests moments s’imparteixen cinc especialitats: la sanitària i social, la de microinformàtica i xarxes, la de secretariat multilingüe, la d’estètica, cosmètica i perfumeria, i la d’activitats esportives i de lleure. Totes les branques tenen el grau de Diploma d’Ensenyament Superior i el de Batxillerat Professional excepte l’últim, que encara no disposa de BP tot i que l’objectiu és treballar per poder-lo oferir en un futur. Les branques amb més èxit són la sanitària i la de microinformàtica, mentre que la d’estètica i l’esportiva són les més noves i per tant encara s’estan consolidant. Pel que fa a possibles noves formacions, en aquests moments no n’hi ha cap d’immediata, però es continua treballant en sintonia amb el món laboral per detectar possibles necessitats.
Pel que fa a l’accés a la universitat després d’un BP, la ministra ha dit que és un percentatge reduït d’alumnes els que opten per aquesta via, però ha assegurat que la passarel·la es mantindrà. De fet, ha volgut remarcar aquesta qüestió tenint en compte que va ser un tema que va portar certa confusió. De moment, encara es manté l’accés directe i un període transitori, però de cara el curs vinent Suñé ha anunciat que la prova específica ja estarà enllestida. D’altra banda, la ministra ha dit que amb el Batxillerat Professional no hi ha dificultats per accedir a les universitats espanyoles, i amb França s’està treballant en el procés de reconeixement, que podria ser una realitat durant el pròxim curs.
Roser Suñé també ha destacat la importància de la col·laboració del sector privat per oferir estades als alumnes. En aquests moments hi ha 170 empreses que hi participen, i per tant hi ha molta sinèrgia amb el món laboral. Tot i que no hi ha estadístiques, Suñé ha assegurat que gran part dels alumnes troben feina sense dificultats.
El director del Departament de Formació Professional i Serveis Escolars, Joaquim Torredà, ha afegit que les jornades de portes obertes són moments importants per captar nous estudiants, i ha destacat que a banda de la via presencial, també es poden cursar els estudis com a candidats lliures, i també s’està desenvolupant la manera de reconèixer i validar l’experiència professional.