Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

Aprovades les ordinacions de protecció d’edificis al nucli antic

El treball recull 63 edificis per preservar el centre històric

El Comú d’Andorra la Vella va anunciar l’aprovació provisional de les ordinacions de rehabilitació d’edificis, de reforma interior urbana i de protecció, específiques del Barri Antic, Cap del Carrer i entorns del carrer del Puial. 
Aquest treball impulsat pel comú de la capital pretén protegir fins 63 façanes i a aquestes s’ha d’afegir altres immobles amb màxima protecció com Casa de la Vall, l’església de Sant Esteve, la clínica Vilanova i cal Closca. En les normatives s’han inventariat gairebé 250 construccions que s’han dividit segons les qualitats tipològiques, constructives i compositives, deixant de banda els aspectes històrics que es puguin associar. Els immobles s’han dividit en quatre nivells de protecció. El primer és el que reuneix els edificis declarats com a béns d’interès nacional o béns inventariats per la Llei de patrimoni cultural i, per tant, són els que tenen la màxima protecció. En el nivell 2 s’hi troben els edificis que conformen elements rellevants del teixit urbà i donen valor al nucli antic ja que són exemple d’una tipologia, una tècnica constructiva o una composició arquitectònica. Al nivell 3 es troben les construccions  no residencials i molts allotgen béns de patrimoni cultural, com la Biblioteca Nacional o funcions de representació pública, com el Comú o el Consell General. Finalment, al nivell 4 estarien tipificats els edificis sense uns valors tipològics, constructius o compositius que siguin remarcables i que, fins i tot, poden ser enderrocats.
A partir d’aquesta aprovació provisional, el Comú d’Andorra la Vella té tres mesos per resoldre sobre les llicències que no se subjectin a la normativa. 
Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu