Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

Jornada del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell

Uns 70 professionals participen a l’acte informatiu liderat per l’equip tècnic del CDIAP

La Seu d’Urgell va acollir aquest dissabte passat una jornada dedicada als Trastorns per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH) on hi van participar una setantena de persones, entre professionals del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç de l’Alt Urgell, del Pallars Jussà, del Pallars Sobirà i de la Cerdanya, professionals procedents de la pediatria i l’educació, membres de  l’Associació TDAH Lleida, així com familiars de persones amb TDAH diagnosticat.  
 
La jornada va estar organitzada pel Centre de Desenvolupament Infantil i Precoç de l’Alt Urgell, gestionat pel Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell. La conferència va ser presentada per la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Anna Vives, que va manifestar davant dels seus participants que «era molt meritòria la iniciativa de l’equip del CDIAP, ja que transcendeix de la seva dinàmica diària, i demostra la seva vocació de millora i de creixement professional». Aquesta jornada va estar encarada sobretot als professionals que treballen en els sectors de la primera infància (dels 0 als 6 anys). 
 
La jornada es va obrir amb la presentació del vídeo TDAH, de Beatriz Pita Martin. L’acte va progressar amb les ponències: ‘L’infant de risc de TDAH: desenvolupament neurològic i abordatge del dèficit d’atenció a la primera infància’, a càrrec del neuropediatra, Fernando Paredes; ‘Dèficit d’atenció, impulsivitat i hiperactivitat al CDIAP: què podem fer a la primera infància?’, a càrrec de l’equip del CDIAP de l’Alt Urgell; ‘El TDAH a educació infantil: com detectar-lo i tractar-lo’, a càrrec de Josefina Padrós i Magda Tuyà, psicòlogues i logopedes; i ‘TDAH i els seus entorns’, ponència que va impartir Jesús Romero, president de l’Associació TDAH Lleida.
 
L’acte es va concloure amb la celebració d’una taula rodona sota el títol ‘T’ajudo, és Dur, ho has fet bé, Ho aconseguim!’, on els ponents mostraven maneres de portar casos amb TDAH i on responien a les preguntes i aportacions que els assistents podien tenir sobre el tema. 
Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu