Search
Close this search box.

L’objectiu de Marín serà estar al top 5 la pròxima temporada

La FAE el veu donant un pas endavant per millorar posicions en el rànquing

Que un andorrà es trobi dins els 10 millors del seu esport no és un fet massa habitual. I en el món de la neu encara menys. Doncs Lluís Marín ho ha aconseguit, finalitzant a la vuitena plaça de la general de la Copa del Món de boardercross. El balanç de la temporada és positiu, i des de la mateixa Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ja es pensa en nous objectius, superant els resultats actuals.
 
Mai havia acabat entre els 10 millors mundials. L’any passat havia conclòs a la dotzena plaça. «L’hem de qualificar de gran temporada. L’objectiu era fer un top 10», exposa Carles Visa, director tècnic de la FAE, remarcant que al llarg del curs ha entrat en dues finals, dues petites finals i dos quarts de final. El resultat més destacat és el tercer lloc que va obtenir a Feldberg (Alemanya), recollint el segon podi de la seva carrera. A Veysonnaz (Suïssa) també va tenir un paper destacat i no va poder repetir la tercera plaça per un pèl. El que ha aconseguit és «un resultat excepcional», destaca Albert Coma, president de l’ens, que sempre és optimista i el veu en places capdavanteres en un futur molt proper: «Està al nivell per ser entre els cinc primers de la Copa del Món».
 
Per ser entre els cinc primers aquesta campanya hagués necessitat 1.025 punts més dels que ha acumulat, que és la diferència que li va treure a la general l’australià Alex Pullin, el cinquè classificat. Marín recull el guant, perquè «la temporada ha estat molt positiva, però tinc ambició de més». A Baqueira no va tenir el final que esperava. «No vam acabar amb bon gust de boca la Copa del Món», però finalitza «content de com ha anat tot si ho miro amb perspectiva». I de la pròxima n’espera més, tenint en compte que «l’experiència any rera any està fent que continuï la línia ascendent». Això sí, necessitarà fer un pas més per se dins d’aquest top 5. El boardercross és una disciplina amb un factor percentual de sort, ja que un toc d’un rival et pot deixar fora de cursa. I aquest factor es pot perfeccionar. «Si una cosa he de millorar és la presa de decisions», que s’han d’efectuar de forma ràpida en plena carrera. Un exemple és un amic seu, el francès Pierre Vaultier, l’actual campió del món. És una garantia d’èxit, perquè «sempre troba el forat bo» per a no veure’s involucrat en cap incident en cursa.

També ha de demostrar caràcter a la pista. «Haig de ser més egoista, perquè estic entrenant moltíssim», remarca, tot i que aquesta temporada «he estat més agressiu del que sóc normalment». Ara inicia un període de vacances i el mes vinent visitarà l’especialista per a que li miri l’espatlla, ja que la clavícula no la té fixada. Al desembre, A Montafon, va tenir l’últim problema d’aquest tipus. «No ho he tingut fàcil físicament», a més fins a en tres ocasions s’ha trobat passant un procés de febre en plena competició.

 
Calendari atapeït / La pròxima temporada serà d’esdeveniments importants. A més de la Copa del Món hi ha Mundials, dues competicions on Marín vol tenir-hi un paper destacat. També confia, aquest cop sí, en estrenar-se a Aspen (Estats Units) als X Games. L’any passat s’ho va perdre per lesió i enguany no va ser-hi convidat. Pels resultats obtinguts espera rebre la invitació per competir-hi. On també pot participar-hi és en un circuit patrocinat per Audi, que s’està elaborant i que si finalment tira endavant comptarà amb quatre curses en diferents estacions i on hi competiran els primers del rànquing mundial de les disciplines de boardercross i skicross.
 
Ampliar l’equip / El conjunt de surf de neu de la federació està composat únicament per dos corredors, Marín i Maeva Estévez. Els clubs del país estan treballant amb la base i l’ens comprova com evolucionen i són optimistes per a que el nombre de l’equip guanyi efectius els pròxims anys. No serà de cara a la pròxima temporada, però sí no massa més enllà en el temps, amb joves d’entre catorze i setze anys que estan evolucionant correctament. 
Estévez encara no ha conclòs el curs, però «els resultats van arribant. Anem en la bona línia», exposa Visa, com l’onzena plaça assolida a la Copa Europa de Lenk (Suissa), igualant la millor marca de la campanya passada. Per acabar li queden dues curses, els Nacionals de França i Copa d’Europa a Bad Gastein (Àustria).
 
Converses per a que Arcalís torni a acollir una Copa del Món
 
El 2014 l’estació d’Arcalís de Vallnord va portar per primera vegada a Andorra la Copa del Món de ‘boardercross’, un esdeveniment que es realitzava des del domini per a que tingués continuïtat en els anys, però l’aposta va canviar quan van aconseguir entrar al calendari del Freeride World Tour. Era qüestió de prioritats, sobretot econòmiques, i la decisió va ser en favor del fora pista. Però l’opció de tornar a acollir una cursa de l’especialitat de surf de neu no es perd i la FAE està en converses amb l’estació per a que el retorn es faci efectiu en els pròxims anys. «Se n’està parlant. Un dia o altre haurà de tornar», assegura Coma. L’ens ha tractat el tema amb Xabier Ajona, director general de Secnoa.
 
Esteve, onzè al segon eslàlom de Camrousse
 
Els corredors de l’equip masculí de la Federació Andorrana d’Esquí van prendre part en el segon eslàlom de categoria FIS de l’estació francesa de Chamrousse. Àxel Esteve en va ser el més destacat.
 
Va finalitzar a l’onzena posició amb un registre d’1.20,07 minuts, després de mànegues de 38,59 i 41,48 segons. Matías Vargas va concloure dinovè (1.22,44) i Robert Solsona 26è (1.25,01). Josh Alayrach quedava eliminat a la segona mànega i Kevin Courrieu i Joan Verdú havien seguit el mateix camí a la primera. El guanyador de la prova va ser el francès Steve Missillier amb un temps d’1.16,21. El segon calaix del podi el va ocupar el suís Anthony Bonvin (1.17,52) i el tercer el també gal Rudy Castellon (1.18,13).
 
Mireia Gutiérrez no va poder concloure l’eslàlom dels Campionats de Suïssa, que es disputen a Haute-Nendaz. Va quedar desquailificada a la primera mànega. Estava realitzant un bon esquí quan en un encadenamnent triple entrava amb velocitat i va picar en una bota que la deixava fora. Les esquiadores helvètiques van ocupar les places de podi. La vencedora va ser Wendy Holdener amb un crono d’1.45,88. La van seguir Aline Danioth (1.46,74) i Michelle Gisin (1.47,00).

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
ACB

Bàsquet Girona

85

MoraBanc Andorra

98

MoraBanc Andorra

89

Unicaja de Màlaga

106

MoraBanc Andorra

71

UCAM Múrcia

83

Primera RFEF

Gimnástica Segoviana

3

FC Andorra

2

FC Andorra

1

Unionistas

1

Nàstic

1

FC Andorra

1

Lliga Multisegur

Ranger's FC

0

FC Pas de la Casa

1

Atlètic Club Escaldes

6

Penya Encarnada

1

UE Santa Coloma

4

Nóbrega Constructora CF Esperança

0

Inter Club Escaldes

3

FC Ordino

0

The Boss FS la Massana

0

FC Santa Coloma

4

Notícies relacionades
Publicitat
Entrevistes esportives
Corredor octogenari
Taekwondista
Nedador
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu