Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

El plec de bases, un primer pas per definir el futur servei d’oncologia

Salut, el SAAS i la CASS inicien les reunions per avaluar la situació actual en aquesta matèria i definir els requisits

Ahir es va produir un primer pas per definir el tan necessari futur servei d’oncologia. Representants dels Ministeris de Salut i Economia, el Servei Andorrà d’atenció Sanitària (SAAS), la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) i d’Iniciativa Actua formen un grup de treball encarregat posar en marxa aquest projecte i ahir van protagonitzar una primera reunió per avaluar la situació actual en aquesta matèria al Principat i poder definir els requisits que calen per realitzar un plec de bases. I és que la intenció de l’Executiu és la de convocar un concurs i poder licitar un servei que, de ben segur, s’adjudicarà a una empresa forana.
 
Tot i que el Govern comptava amb tenir aquest tema enllestit abans del 2018, materialment sembla una quimera. Ahir, Joan Antoni León, va deixar clar sobre la licitació del concurs: «És molt d’hora per fixar una data». El secretari d’Estat de Salut va avisar que primer cal «aplegar dades, que en falten moltes, i veure com avancen les reunions, per definir una data aproximada».
 
Així que tot i que al novembre de l’any passat es va contractar un especialista en oncologia a temps complert a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell, les dades que es van recollir llavors són insuficients: «Un projecte d’aquesta envergadura cal que tingui més informació», va remarcar León, el qual no va entrar el detall sobre com es procedirà a fer aquesta tasca però segons va matisar, «l’objectiu és millorar la qualitat en l’assistència als ciutadans i mirarem el servei actual i altres elements associats com l’accessibilitat a radioteràpia i d’altres tractaments perquè cal que sigui la millor possible», sense deixar clar tampoc si s’ha d’externalitzar del tot o què s’ha de continuar fent fora del país, sobretot pel que fa a la quimioteràpia i la radioteràpia.
 
Nega discrepàncies / No és cap secret que aquest tema ha enfrontat en els darrers mesos la cúpula del SAAS amb els responsables polítics i en especial amb Gilbert Saboya, que és el màxim defensor de que entri una institució estrangera; però León, que poc té a veure amb aquesta polèmica, va negar possibles discrepàncies i es va limitar a comentar que a la primera reunió es va veure «bona predisposició i bon ambient de treball» entre totes les parts implicades». Sense més.
 
L’Institut Baselga, només una opció / El Govern va signar al 2015 un memoràndum d’entesa amb Baselga, un institut oncològic de màxim reconeixement internacional, però això no vol dir que sigui aquesta la institució que esculli el Govern. Sí és cert que es busca una candidat de prestigi, però Baselga només és una possibilitat, segons va apuntar ahir León: «En el marc dels treballs previs s’ha parlat amb diferents professionals però és important que ens concentrem en redactar el plec de bases perquè al final, l’operador que sigui haurà de sotmetre’s al plec de bases, sinó guanyarà el que faci l’oferta més satisfactòria».
 
Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu