PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Joc brut suís per captar clients de bancs andorrans

Fan servir la por dient que s’estan tancant línies internacionals

Per EL PERIÒDIC

Una oficina de Fitch Rating
Una oficina de Fitch Rating | El Periòdic
Empleats de banca suïssos estan intentant captar a Barcelona clients amb comptes bancaris a Andorra, i no dubten en utilitzar enganys i l’estratègia de la por per aconseguir-ho. Alguns testimonis ho han explicat a EL PERIÒDIC D’ANDORRA. Divendres passat un banquer d’una entitat suïssa es va reunir amb un potencial client a la capital catalana. L’home, d’Andorra, va refusar amablement l’oferta i va respondre que no estava interessat en moure els seus diners d’Andorra, ni cap Espanya ni cap a Suïssa.
Els banquers del país helvètic tenen instruccions de captar clients a qualsevol preu, així que aquest professional de la banca va recórrer a la mentida assegurant que els corresponsals internacionals estant tancant línies amb tota la banca andorrana. Aquest recurs de la por per atacar la banca andorrana no és un fet aïllat, segons les informacions a les quals ha tingut accés aquest diari, ja que es tracta d’una pràctica estesa entre la banca suïssa que està sorpresa per la bona evolució que ha tingut la banca andorrana en la seva recent implantació a Espanya. L’objectiu és aturar-ne el creixement i fer-se amb els seus clients.
Segons fonts del sector consultades per aquest rotatiu, «els bancs d’Andorra no estan tancant línies amb corresponsals, ans al contrari, estan obrint línies amb entitats internacionals que volen treballar a la plaça. És per aquesta raó que els bancs andorrans tenen converses amb bancs internacionals, per obrir noves línies, no per tancar-ne».
Que el cas BPA ha estat un «malaurat cas aïllat» ho proven també els reconeixements que tant Moneyval com l’agència de valoració Fitch Rating van fer el mes de setembre. Moneyval, l’ens europeu contra el blanqueig de capitals, ha donat el vist i plau a les polítiques andorranes en aquesta matèria. Per la seva banda Fitch Rating millorava el ràting del país, basant-se en la fortalesa de les quatre entitats financeres de la plaça.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT