El passat 1 de novembre es va encetar la campanya contra la precarietat energètica, que finalitzarà el dia 30 d’abril, tot i que si les condicions meteorològiques no són favorables es podria allargar més. Aquesta campanya és la vuitena, després que s’iniciés a la temporada 2016-2017, amb l’objectiu de garantir els recursos adients a aquelles famílies que no puguin assumir la despesa econòmica per fer front a les necessitats energètiques.
Així ho va anunciar el ministre Portaveu de Govern, Guillem Casal, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres celebrada ahir. A més, va informar que durant la campanya 2022-2023 es van atendre 112 famílies, el que engloba a 228 persones beneficiàries. Aquesta campanya va comportar una despesa, de 58.603,93 euros, el que representa una despesa mitjana de 523,25 euros per família. El pressupost suposa un decrement en comparació amb la campanya del 2021-2022, quan es va tancar amb un pressupost de 66.292,52 euros, que va suposar 517,91 euros per família, ja que durant aquell hivern es van atendre 128 famílies, que representaven 254 persones.
L’ajut assumeix la despesa de consum energètic de les famílies que per si soles no hi poden fer front, ja sigui d’electricitat, gasoil, o altres tipus d’energia. Aquestes actuacions estan realitzades des del Departament d’Afers Socials, concretament del Servei d’Atenció Immediata de l’Àrea d’Atenció a les Persones i les Famílies.
Per a la detecció de les famílies que podrien formar part de la campanya s’ha dut a terme un estudi per part dels treballadors socials d’atenció primària dels usuaris que són objecte de seguiment social.