E l ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va aprofitar la seva compareixença posterior a la reunió setmanal del Consell de Ministres per analitzar l’informe emès per l’Oficina de narcòtics internacional i assumptes de compliment legal dels Estats Units sobre blanqueig de capitals i crims financers. En aquest informe s’aconsellava a Andorra a ser més transparent i s’instava al Principat a adherir-se a la Convenció de las Nacions Unides contra la Corrupció (UNCAC). En aquest sentit, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va defensar els esforços que el país ha fet en aquesta temàtica i no va considerar prioritària l’adhesió d’Andorra a la UNCAC ja que «hem dut a terme una lluita contra la corrupció amb altres instruments diferents i igual d’efectius», en referència al compliment amb els requisits del Moneyval i del Consell d’Europa.
Tot i manifestar que el país no es troba en una situació de «necessitat absoluta», en aparèixer només en la llista de països de control i no dels que presenten motius de preocupació segons l’informe esmentat, Saboya no va descartar adoptar, en el calendari de la cartera d’Afers Exteriors, el Conveni de Nacions Unides contra la Corrupció.
Lluita contra la delinqüència / D’altra banda, Saboya va valorar les trobades que va mantenir a Madrid el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, amb els seus homòlegs espanyols, Rafael Català i Jorge Fernández Díaz. En matèria d’Interior, ambdós governs van signar un conveni de lluita contra la delinqüència i cooperació en matèria de seguretat. Un acord que constitueix un reforç en la col·laboració d’Andorra i Espanya per combatre les diferents modalitats de criminalitat i que demostra, com va remarcar Saboya, «la consolidació de les bones relacions i les bones pràctiques amb l’Estat Espanyol». Per la seva banda, Xavier Espot, va destacar la cooperació entre ambdós estats en la lluita contra la delinqüència i va recordar «la col·laboració mútua, permanent i fructífera de les forces i cossos de seguretat d’Espanya i del Cos de Policia d’Andorra, sobre la base de la bona voluntat en un primer moment i, a partir de l’any 1999, a l’empara de sengles protocols de cooperació que el conveni que se signa avui substitueix i amplia».
D’altra banda, el ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, i el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, es van reunir amb el gabinet del secretari d’Estat de Transport, Mar i Pesca francès.
Entre d’altres qüestions es va posar sobre la taula la possibilitat que companyies franceses operin a l’aeroport Andorra–la Seu i els projectes dels treballs de millora dels accessos en l’àmbit de les infraestructures. Saboya va afegir que l’estat francès «ha desbloquejat una partida pressupostària per a la reparació d’alguns dels trams de més degradats de les carreteres RN20 i la RN22», emmarcat també en el programa de cooperació tripartit entre Andorra, França i Espanya.