Els Estats Units són el país amb més infectats del món, gairebé mig milió, i Nova York és un dels majors focus de contagi amb uns 159.937 afectats per coronavirus, gairebé un terç del total al país. Així, la famosa metropoli supera Espanya (157.053) i Itàlia (147.577), que son el segon i tercer territori en la llista de casos.
Els novaiorquesos també són els més malmesos en relació la mortalitat per la pandèmia i, de moment, sumen un total de 848 morts. Una qüestió però, que preocupa a tots els estats del país nord-americà que se situa lluny en comparació amb els països europeus més afectats.
Espanya
L’Estat Espanyol va anunciar divendres un recés en la corba de contagis per la Covid-19 respecte a l’inici de la pandèmia. En aquest sentit, el Govern central preveu moderar les mesures d’aïllament social en benefici de l’activitat econòmica tot i que se segueix instant a la prudència. La ministra portaveu, María Jesús Montero, afirmava que «tenim més motius per estar esperançats» però que «actuaremos con prudencia». No està previst que obrin centres educatius, d’oci, comerços o hotels. Per altra banda, es va anunciar que importarà hidroxicloroquina, que ja va demanar a la Índia, el primer productor d’aquest actiu.
Itàlia
L’estabilització de la pandèmia a Itàlia pateix un cert retrocés, segons les dades proporcionades per Protecció Civil. Es verifica un lleuger augment en les defuncions i en el nombre de nous contagis. Centenars, són gent gran que viuen a residències.
Allargar el confinament
L’anàlisi que va publicar la revista científica The Lancet en relació a relaxar les mesures de control per frenar l’extensió del coronavirus entre els habitants, com es plantegen fer Espanya o Andorra i ja han fet Itàlia o la Xina, denota que pot desencadenar una segona onada d’infeccions. Els experts es basen en les conclusions i les dades dels Investigadors de la Universitat de Hong Kong, i el seu anàlisi sobre el comportament de la malaltia i la seva propagació arreu de la Xina occidental.