Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

El SIBA apel·la a l’ADN del bomber per entendre l’entrada a Ucraïna

Creu que els companys implicats van actuar segons la premissa «d’ajudar les persones que ho necessiten»

El Sindicat de Bombers d’Andorra (SIBA), de nova creació, va valorar ahir la polèmica entrada a Ucraïna de quatre integrants del cos sense uniforme i sense vehicle oficial que formaven part del primer comboi d’ajuda humanitària a la frontera polonesa, segons va revelar el director de la Creu Roja, Jordi Fernández. «En l’ADN del bomber hi ha o hi hauria d’haver la voluntat d’ajudar les persones que ho necessiten», així que «entenc que l’entrada d’aquests bombers en territori ucraïnès es va produir a partir d’aquesta premissa», ja que «en aquell moment hi havia una necessitat per part de certa part de la població o d’un sector concret que van decidir atendre», va afirmar el president del sindicat, Ivan Vilares. 

Amb Vilares com a president, completen la junta directiva del nou sindicat Jordi Solé com a vicepresident, Eric-Jordi da Silveira com a secretari i Carles Ridaura com a vocal. Properament, s’afegiran més persones que representin altres àrees del cos amb l’objectiu que la representació sigui més àmplia. Segons el president,«entenem que feia falta la figura sindical perquè respon a les demandes expressades pels treballadors que a dia d’avui o no s’han tingut en compte o no se li han donat la importància requerida per part de les altres associacions».

Així doncs, l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) i l’A118 continuaran operatives i quedaran al marge del nou sindicat. «De moment, cadascú continuarà amb el seu tarannà i full de ruta, i haig de dir que la relació és bona, perquè compartim la voluntat de millorar la professió en tots els sentits, i encara que podem diferir en certes qüestions, en d’altres pensem igual; l’objectiu és sumar i cercar la millora constant de la nostra professió», va assegurar Vilares.

Pel que fa a les demandes que el col·lectiu vol exposar a la direcció i al ministeri, el president del SIBA no les va voler avançar fins que les hagin presentat. «Hi ha moltes coses sobre la taula», va assegurar, i la direcció és «proactiva a l’hora de requerir-nos per comentar propostes», així que «soc optimista sobre el fet que les nostres reivindicacions siguin canalitzades, sempre que estiguin justificades i motivades».

Per un altre costat, aquesta setmana s’ha conegut que els sindicats dels Bombers de la Generalitat de Catalunya han denunciat que els equips de respiració autònoma, els ERA, que fan servir en els incendis no funcionen bé, cosa que posa en risc les seves vides. Asseguren que en els dos últims anys ja han patit almenys una vintena d’incidents en què els bombers han estat a punt de quedar-se sense aire en plena feina. Sobre aquesta qüestió, el sindicat andorrà assegura que la direcció del cos i el ministeri tenen molta cura de la salut i la seguretat laboral. A més, reforça l’argument el fet que el grup especialitzat en equips d’aire no els han fet arribar cap problema en aquest sentit. «Ara per ara, no estem afectats per manca de material de seguretat per fer la nostra tasca, no hi ha cap inconvenient sobre això; fem servir equips de qualitat que ens donen seguretat per fer la nostra tasca», va afirmar Vilares.

Per últim, la secció sanitària dels Bombers esdevindrà, en un futur pròxim, una unitat per dotar-los de més prestigi arran del pes que han agafat durant la gestió de la pandèmia del coronavirus al llarg dels darrers dos anys. En aquest sentit, el president del sindicat va recordar que a Andorra, per voluntat política, s’ha optat per la fórmula que els Bombers tinguin una formació complementària en infermeria, «un punt afegit a l’hora de socórrer una persona en un rescat o salvament».

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu