Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

Com fer-s’ho per deixar de treballar per als altres

La jornada ‘L’emprenedoria a debat’ tindrà experts en la matèria per parlar dels avantatges i inconvenients de la gent amb iniciativa pròpia

Alguna vegada, sinó moltes, tingut alguna idea per crear una empresa i poder alliberar-nos de treballar per als altres. Però mai no sabem per on començar i sobretot, tenim por al fracàs i acabem sent conformistes i continuant a la feina de sempre, sotmesos als capricis dels capos però amb un salari que li garanteix el pa, les necessitats i algun caprici si se’l pot permetre.
 
Encara viu amb l’i·lusió d’anar pel seu compte? De posar a la pràctica els seus plans? La jornada L’emprenedoria a debat que es farà el pròxim 2 de juny al centre cultural i de congressos de Sant Julià de Lòria l’ajudarà a saber què ha de fer. Aquesta iniciativa comptarà amb experts de la matèria per parlar dels avantatges i inconvenients de la gent amb iniciativa pròpia, ja siguin empresaris o inversors i tocar  dos punts calents des del prisma del Principat: emprenedors estrangers que busquen proveïment a Adnorra i andorrans que miren de créixer fora de les nostres fronteres.
 
«Sis mil milions d’euros provenen del món emprenedor», va apuntar Joan Ramon Mas, interlocutor de Crèdit Andorrà, per posar la primera totxana que justifica aquesta jornada. Perquè, és cert, hi ha certa moda amb això de l’emprenedoria i d’això tracta la primera taula, titulada Conceptes clau per comprendre l’emprenedoria. Tant l’entitat financera com els seus dos socis en aquesta iniciativa, l’Universitat d’Andorra i la Cambra de comerç, han volgut generar la demanda a un tema que tothom comenta «i del qual s’ha de saber de què es parla». Tenen clar que «un empresari és un emprenedor».
 
Com també sostenen, i d’això va la segona xerrada –L’inversor en projectes emprenedors– que «la clau no és la inversió, sinó el projecte»
La tercera es centra en debatre sobre aquell andorrà que emprèn a Andorra i que es vincularà amb la posterior serrada, Què fem i què no fem a Andorra per l’emprenedoria, que busca com fer que tot sigui més eficient i què hem de fer perquè una empresa del Principat tingui éxit internacional.
 
El rector de l’UdA, Miquel Nicolau, assegura que en els anys de crisi econòmica, «els països amb més emprenedors han aguantat millor» la situació i que amb l’avenç de les tecnologies, el perfil de l’emprenedor també ha anat evolucionant. D’aquí la necessitat d’organitzar una jornada d’aquest estil, tot i que el president de la Cambra de comerç, Marc Pantebre, deixa clar que Andorra «hauria de ser més permissiva amb un emprenedor que comença». Tirar endavant un negoci nou en un país poc facilitador dels tràmits no ajuda. Tot i així n’hi ha, i molts, que s’ho fan per no haver de treballar per als altres i que seran a L’emprenedoria a debat per explicar en persona quina va ser la seva fórmula de l’èxit. H
Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu