Search
Close this search box.
Sònia Lecha

Andorra comença a establir un programa de transformació digital

El repte és determinar unes polítiques de seguretat que marquin el camí a seguir

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i l’empresa Strategic Techlink van oferir ahir una jornada sobre ciberseguretat. Un dels reptes plantejats va ser garantir la ciberseguretat en un món cada cop més digitalitzat. En aquesta conferència es van donar a conèixer els principals reptes de futur del sector. 

En aquest congrés, el responsable de l’Agència Nacional de Ciberseguretat, Jordi Ubach, va fer una ponència sobre serveis i llei de ciberseguretat. Ubach va comentar que el principal repte al qual s’han d’enfrontar les empreses en relació amb la ciberseguretat «és establir unes polítiques de seguretat que són les que aniran marcant el camí a seguir d’aquestes corporacions». El focus de la seva conferència va ser la prevenció. «És molt important que les entitats disposin d’eines per tal d’aplicar aquesta ciberseguretat, sigui a nivell intern o extern», va asseverar. 

Centrant-nos en el país, hi ha dos tipus d’empreses. Per una banda, les que estan afectades directament per la llei i aquestes estan obligades a complir i desenvolupar el reglament d’infraestructures crítiques i l’esquema nacional de seguretat. I, per altra banda, estan la resta d’empreses que es troben dins de les normatives de la mateixa llei andorrana o d’altres normatives amb matèria de ciberseguretat. 

Ubach va afirmar que «tenim bastants deures en l’àmbit de ciberseguretat. S’estan fent les coses a marxes forçades i les empreses s’estan posant al dia». També va assegurar que Andorra està començant a establir un camí dins del programa de transformació digital. 

Un altre aspecte que Ubach va destacar en la seva ponència va ser en els atacs de ransomware, malware i  la pèrdua de dades. «Són unes de les preocupacions més importants que tenen ara les empreses i també al llarg del 2023». La ciberseguretat té una rellevància molt elevada amb aquelles empreses que siguin grans o pimes. «Aquelles institucions que es miren la ciberseguretat com un actiu més de l’empresa tindran un nivell de competitivitat molt més alt que aquelles que s’ho miren com una despesa», va apuntar el responsable de l’agència nacional. 

La conclusió a la qual es va arribar en aquesta conferència és que «hi ha empreses que estan treballant en l’àmbit americà o europeu i poder oferir certes solucions que potser a nivell intern d’Andorra costaria més d’accedir»,va afirmar Ubach.

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu