Search
Close this search box.
Alex Montero Carrer

Govern adjudica a sis arquitectes la rehabilitació dels pisos de lloguer

Habitatge, Territori i Urbanisme, i el Col·legi Oficial d’Arquitectes signen un conveni de col·laboració

El Govern ha posat ja en marxa el procés d’agilització de rehabilitació dels edificis que es destinaran a immobles a lloguer assequible, a través de la signatura del conveni de col·laboració efectuat entre el Ministeri de Presidència, Economia, Treball i Habitatge  — encapçalat per la ministra Conxita Marsol —, el Ministeri de Territori i Urbanisme — encapçalat pel ministre Raul Ferré — i el Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra — qui avui ha comptat amb la presència de la seva degana, Sònia Palau —. 

Precisament ha sigut aquesta última qui ha esmentat el procediment d’insaculació dut a terme per escollir els arquitectes que formaran part d’aquest projecte: «En una primera reunió vam explicar als col·legiats la intenció del Govern i després vam traslladar a aquest els neguits i dubtes que havien sorgit». Una vegada solucionat aquest embut, «es va procedir a fer el sorteig, on els interessats anaven posant les seves paperetes en cadascuna de les urnes referides als projectes i, a partir d’aquí, trèiem el nom de l’elegit i el d’un substitut», tal com ha explicat Palau. Així doncs, amb un procediment «100% transparent», els escollits han sigut finalment Jaime Férriz i Azahara Jurado pel projecte dels dos blocs Ribasol d’Arinsal; Eva Dalmau per l’antic hotel Font de Ferro d’Aixovall; Miquel Burgués per Roureda de Sansa, a Andorra la Vella, la propietat del qual es va signar divendres passat; Xavier Orteu per l’hotel Hermus d’Encamp; Arnau Sampere per l’hotel Pellicer de Canillo i, ja per últim, Jacint Gil i Pau Iglesias per l’edifici de la Verge de Canòlich de Sant Julià de Lòria.

Segons ha informat Marsol, l’objectiu és «agilitzar el termini de dos mesos que comporta l’assignació pública», afegint que la voluntat per totes les parts és que «entre novembre i desembre es puguin convocar els respectius concursos per a les obres». Un fet que respon a la casuística que ja es tenen les partides del pressupost i, per tant, «seria interessant treure els concursos abans de finalitzar l’any». A més, la ministra ha agraït al COAA la seva col·laboració en el conveni, ja que d’aquesta manera «hem evitat l’adjudicació a dit i, ara que ja tenim els habitatges, cal posar fil a l’agulla».

La intenció és agilitzar el procés d’adjudicació i convocar les obres al novembre o desembre

Unes paraules secundades per Ferré, qui ha afegit que el següent pas a fer és «visitar els immobles amb els arquitectes per definir la base dels treballs i la direcció, i així poder presentar un pressupost al Govern». A més, el titular de la cartera de Territori i Urbanisme ha afirmat que, una vegada es tinguin els projectes de rehabilitació, «es trauran els concursos per posar els habitatges al mercat el més ràpid possible».

Una de les qüestions a les quals han hagut de respondre els tres presents ha sigut la relacionada amb els honoraris de cadascun dels arquitectes, on Palau s’ha mostrat clara en la seva resposta:  «Els nostres col·legiats entendran que estem dintre d’una obra pública i definiran uns honoraris justos, que seran diferents per a cada projecte en funció de les necessitats de la rehabilitació». Tanmateix, la degana del COAA s’ha volgut sumar també a les paraules de Marsol, ja que el procés d’insaculació «ha permès la participació de tots els despatxos, sense tenir en compte el grau d’experiència, l’edat o la vinculació que es pugui tenir amb el Govern».

Finalment, Marsol ha avançat alguns detalls més dels projectes de rehabilitació, com per exemple l’adquisició de l’hotel Hermus per 3,1 milions i la seva posterior reforma per 850.000 euros. A més, segons ha avançat Ferré, es té previst construir allà «prop de 24 pisos, alguns inclús a les plantes baixes». 

Comparteix
Notícies relacionades
Comparteix
El més destacat
Publicitat
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu