PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La modificació del reglament de les matrícules prohibirà la cessió

L’Executiu aprova un nou text legal sobre els centres de formació de conductors

Per El Periòdic

Una matrícula d'un vehicle.
Una matrícula d'un vehicle. | Arxiu ANA

El consell de ministres va aprovar ahir el reglament de la fabricació i la instal·lació de les plaques de matrícula en vehicles i ginys mecànics no aptes per a la via pública, que ajusta el darrer reglament en vigor del 2021 després d’uns mesos en actiu. Com a principal novetat, en aquest nou reglament s’hi ha introduït un article per a la reserva de la matrícula ordinària. Un fet que estava recollit en el reglament regulador del procediment de reserva de matrícules del registre de vehicles del 2010, que ara, conseqüentment, s’ha derogat.

Així, es determina que una persona física o jurídica pot reservar una matrícula ordinària sempre que el vehicle que es vulgui matricular estigui al mateix nom de la persona que fa la reserva. A més, queda totalment prohibit cedir una matrícula.

En paral·lel, s’afegeix la lletra Q a les lletres ja suprimides (I i O) del sistema de número de placa de matrícula ordinària, a fi d’evitar tota confusió amb els números 1 i 0.

Així mateix, el Govern també va aprovar, durant la reunió del Consell de Ministres d’ahir, el reglament dels centres de formació de conductors. El text legal aprovat modifica el reglament dels centres de formació de conductors vigent des del setembre del 2021, coincidint amb l’aprovació del nou Codi de Circulació.

Ara, després d’uns mesos amb el reglament actiu, s’han dut a terme diferents millores i modificacions en el redactat per tal de donar més seguretat jurídica als actors concernits. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT