PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els càmpings superen el 90% d’ocupació durant el mes de juliol

Els propietaris detecten un increment dels turistes que viatgen amb autocaravanes o amb campers

Per Anna Casanova

Imatge d’arxiu d’unes caravanes estacionades en un càmping del país.
Imatge d’arxiu d’unes caravanes estacionades en un càmping del país. | Maricel Blanch

La mitjana d’ocupació que els càmpings han registrat durant el juliol supera el 90%, un resultat que ha assolit el 100% en alguns caps de setmana i en els últims dies del mes. Aquestes xifres han estat possibles, en part, gràcies a la programació del Cirque du Soleil i a la Copa del Món de BTT celebrada a la Massana, segons expressen els propietaris. «Durant els dies que s’han dut a terme aquests esdeveniments hem treballat més», va apuntar una responsable del càmping Casal, Daniela. Paral·lelament, el responsable del càmping Valira, Santi Sánchez, va assenyalar que «també s’ha notat que en els dies que no hi havia el Cirque baixava una mica l’ocupació». En general, però, el responsable del Xixerella Park, Raül Armengol, va observar que «hem estat al màxim». Així doncs, els tres negocis destaquen que els ingressos d’aquesta temporada d’estiu són comparables als de la prepandèmia. «Suposo que també té relació amb el fet que hi ha pocs càmpings a Andorra i hagin tancat un parell en el darrer any», va recordar Sánchez. El nombre de reserves també ha augmentat aquest mes de juliol, fet que ha causat que a vegades la demanda sigui major del que les instal·lacions poden assumir. En aquesta línia, Sánchez va asserir que en el càmping Valira «treballem amb un sistema amb el qual no ocupem totes les places amb reserves, i no podem agafar a tothom; tot i això, tenim les mateixes que abans de la covid».

Amb relació a les nacionalitats dels clients, Armengol va indicar que «la majoria dels hostes que venen al nostre càmping són francesos i espanyols». Per la seva banda, Sánchez va manifestar que també ha predominat el client espanyol i francès, ja que «sempre està present per proximitat», però aquest estiu «hi ha hagut molt d’holandès, suís i, en general, persones de diferents països», va asserir. En aquesta línia, al càmping Casal s’ha detectat un públic alemany i holandès, sobretot a principis de mes, juntament amb espanyols i francesos a les últimes setmanes. Paral·lelament, i amb referència a la pernoctació, Armengol va afirmar que «els que més nits es queden són els espanyols, poden estar fins a una setmana perfectament».

Altrament, tal com coincideixen tots els responsables, la mitjana de pernoctació se situa entre un i dos dies, amb «estades molt curtes, sobretot per part de les autocaravanes, que només es queden una nit», va indicar Daniela, que va observar que també hi ha alguns casos en els quals algunes famílies poden quedar-se fins a deu dies. En aquest sentit, va assenyalar que «normalment, els que es queden més temps són els que porten tendes de campanya, ja que un cop les han col·locat volen evitar desplaçar-se». Sobre els vehicles, també va informar que a causa de la capacitat del Càmping Casal, no poden acceptar les autocaravanes més grosses en algunes ocasions i, per tant, el seu públic se centra en els campistes. Tanmateix, l’alternativa que han adoptat és oferir un servei perquè aquests puguin omplir els dipòsits aigua i complir amb les seves necessitats bàsiques. Així mateix, Sánchez va explicar que «hi ha hagut un boom important de persones que venen amb autocaravana o furgonetes de camper».

Pel que fa a les entrades i sortides, Sánchez va informar que «nosaltres en tenim al voltant d’unes 70 al dia». Per tant, el càmping Valira, que té entre 135 i 140 parcel·les, «durant el juliol manté ocupades unes 110», va detallar. No obstant això, cada càmping té un nombre de parcel·les diferents i, en conseqüència, el nombre d’entrades i sortides dependrà de l’espai disponible. Per exemple, el Xixerella Park «ha aconseguit omplir les 76 parcel·les», segons va apuntar Armengol.

Per acabar, i amb referència a les previsions dels tres negocis, «s’espera que l’agost sigui positiu», coincideixen. Per ara, moltes persones ja han realitzat les seves reserves i «tot estarà bastant ple», va expressar Armengol. Amb tot, Sánchez va valorar que «hem de veure si el juliol atípic que hem tingut influeix amb una baixada, però en principi, amb el que portem de mes, que són quatre dies rascats, hem estat al 100% de l’ocupació», sobretot aquest dimecres. De moment, els negocis esperen que les tres primeres setmanes d’agost puguin tenir molta afluència. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT