PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els ingressos del Cirque du Soleil augmenten gairebé un 14%

El nombre de residents que assisteix a la funció baixa en un 4%

Per Anna Casanova

Imatge de dues artistes a l’actuació MÜV d’Andorra la Vella.
Imatge de dues artistes a l’actuació MÜV d’Andorra la Vella. | Cirque du Soleil

La darrera edició del Cirque du Soleil ha generat un increment dels ingressos d’entre el 12% i el 14% respecte als anys anteriors, segons va explicar el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres. Aquest any s’ha volgut posar un preu simbòlic a les entrades dempeus «perquè la proposta tingui més valor», va assegurar el ministre. En conseqüència, la venda d’aquest tipus de tiquet s’ha reduït, però «els de seient han augmentat en un 3%», va apuntar. Per tant, i a causa que tots els espais del públic siguin de pagament, s’han aconseguit superar els resultats de les edicions passades. En aquest sentit, Torres va observar que «estem contents, perquè al final busquem que hi hagi el mateix públic o fins i tot menys, però que generi la mateixa despesa». Sobre els assistents, enguany s’ha analitzat que el nombre de residents que ha anat a veure l’actuació ha disminuït en un 4% respecte a anys anteriors, però hi ha hagut una major proporció de turistes. Respecte al retorn econòmic als comerços i hotels del país, fins al setembre no es coneixeran les xifres definitives, però «pel que fa a la valoració estem molt satisfets», va assenyalar.

D’altra banda, aquest també és el primer any que l’espectacle s’ubica a l’antiga plaça de braus d’Andorra la Vella. En aquesta línia, el ministre va indicar que «al principi ens hem hagut d’adaptar, però la gent l’ha acabat trobant bé». A més, va explicar que la posada en escena que s’ha realitzat «ha estat molt bona» i, per aquesta raó, la intenció és repetir l’emplaçament l’any vinent.

Per ara, el contracte amb el Cirque du Soleil clourà el 2023, i encara que s’està acabant d’analitzar, «coincidirà amb el 10è aniversari del Cirque al Principat i volem donar-li un impuls amb una actuació especial», va asserir Torres. Paral·lelament, la continuïtat de l’esdeveniment no està assegurada un cop finalitzat l’acord, però el ministre va afirmar que «la voluntat és lligar governs futurs. A ningú se li escapa que l’any vinent hi haurà eleccions i, per tant, segur que llavors cadascú podrà decidir si seguir o no amb aquesta col·laboració». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT