PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

França celebra la festa nacional

Tribolet demana "no festejar en excés" per respecte a Ucraïna

Per El Periòdic

Les autoritats andorranes amb l'ambaixador francès, Jean-Claude Tribolet, durant la celebració del 14 de juliol d'enguany.
Les autoritats andorranes amb l'ambaixador francès, Jean-Claude Tribolet, durant la celebració del 14 de juliol d'enguany. | SFGA / C. Esteve

L'ambaixada de França a Andorra ha fet aquest migdia una recepció oficial en la qual hi han assistit tots els ministres i el cap de Govern, Xavier Espot, per celebrar el Dia de la Bastilla. L'ambaixador gal al Principat, Jean-Claude Tribolet, ha ofert el tradicional discurs en honor a la data, tot i que ha demanat "no festejar en excés" per respecte a la situació que s'està vivint a Ucraïna. De fet, a la desfilada de París d'aquest matí s'ha fet explícit el suport de França a Kíiv i el compromís de la república amb l'OTAN, especialment amb els aliats de l'Europa de l'Est més afectats per la invasió russa. Així mateix, ahir el president i copríncep, Emmanuel Macron, va elogiar la inesperada capacitat dels ucraïnesos per fer front a les forces de Moscou i va assegurar que ha demanat una revisió de l'organització militar del seu país per fer-la més àgil davant amenaces canviants.

França celebra des del 14 de juliol del 1880 el seu dia nacional per celebrar la fi de la monarquia absoluta amb una desfilada militar que ha comptat amb prop de 5.000 soldats marxant pels Champs-Elysees.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT