L'Atlètic d'Escaldes es proclama campió de Copa per primer cop en la seva història

Marc Andrés avança a l'Extremenya en la final però Aaron, Garrido, Luigi i Adri Rodrigues capgiren el marcador

L'Atlètic celebra el triomf.
L'Atlètic celebra el triomf. | Xavi Miró / FAF

L'Atlètic Club d'Escaldes es va proclamar ahir campió de la Copa Constitució Protecvall per primer cop en la seva història. L'equip escaldenc es va imposar en la final a l'Estadi Nacional davant la UE Extremenya, equip de la Lliga Unida que venia d'eliminar el Carroi i Engordany. De fet, l'Extremenya es va avançar en el marcador però l'Atlètic va remuntar i jugarà competició europea, també per primera vegada.

ATLÈTIC CLUB ESCALDES 0 - UE EXTREMENYA 0

Atlètic Club d'Escaldes i UE Extremenya s'han enfrontat en la final de la Copa Constitució Protecvall 2022 amb l'objectiu de proclamar-se campions per primera vegada i guanyars-e també una plaça per la competició europea d'aquest estiu. L'Extremenya, a més, podia fer història com el primer campió procedent de la Lliga Unida.

Les coses es van posar molt de cara per a l'equip que dirigeix Luis Blanco ben aviat. Després d'un primer avís dels escaldencs amb xut al travesser d'Alex Sanchez i refús sota pals de Pachou en la segona rematada, poc abans del quart d'hora es va inaugurar el marcador. Servei de cantonada que posa en joc Rodrigo Varela i al primer pal entre Marc Andrés com un obús per connectar una rematada de cap imparable per a Alex Ruiz.

Era la primera acció de perill per a un Extremenya que, igual que contra Carroi i Engordany, a la final va sortir amb un entremat defensiu gairebé sense fisures.

Poc li va faltar a l'Atlètic per empatar en una falta lateral al segon pal on Xavi Vieira, sol, va rematar als núvols amb tot a favor.

Al minut 31, però, va arribar la igualada. Nova pilota penjada a l'àrea, la defensa Extremenya no aconsegueix refusar, Xavi Vieira fa una primera rematada que treu Albert Cuadros i a la segona, Aaron marca a boca de canó. 1-1, resultat amb el qual s'arribaria al descans.

L'Atlètic va continuar atacant amb verticalitat a la segona part. Només havien passat 2 minuts quan Ivan Garrido va centrar des de l'esquerra i al segon pal, Bolívar, rematava fora amb el porter ja batut.

Complerta l'hora de joc, els escaldencs pràcticament van resoldre la final. Al 61, Bolívar va fer una gran passada a l'espai a Ivan Garrido, que va guanyar l'esquena de la defensa i definir a l'escaire en el mà a mà amb Cuadros.

I al 64 va arribar el tercer. Passada en llarg d'Alex Sanchez a Luigi, que trenca el fora de joc, fa un gran control i supera Cuadros amb una subtil vaselina.

El partit se li complicava, i molt, a una Extremenya que necessitava variar la seva proposta defensiva i estirar les línies per tractar d'aixecar aquest marcador en contra.

Els escaldencs, però, van saber gestionar el temps que quedava sense cometre errades en defensa i al minut 90, Adri Rodrigues va marcar el gol de la sentència. Amb un triomf per 4- 1, l'Atlètic d'Escaldes es proclama campió de la Copa Constitució Protecvall per primera vegada en la seva història.