PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Inversió de 33 milions d’euros en un nou complex d’apartaments

El projecte es ven com el primer aparta-hotel prèmium de la capital

Per Lídia López

Imatge digital del prototip que s’ha d’alçar a Andorra la Vella.
Imatge digital del prototip que s’ha d’alçar a Andorra la Vella. | Kategora Real Estate

La companyia espanyola especialitzada en desenvolupament i gestió d’actius immobiliaris Kategora Real Estate invertirà 33 milions d’euros en un complex d’apartaments que s’alçarà a Andorra la Vella. Segons va avançar el portal immobiliari Idealista, aquest edifici es començarà a fer realitat a partir del setembre vinent i s’emmarca en la seva línia més exclusiva de negoci, Urban, que consisteix en apartaments amb tipologia hotelera amb rendiment pels propietaris.

El projecte dissenyat per ser impulsat al Principat s’edificarà en una parcel·la de 905 metres quadrats situada al centre, concretament «al costat de l’avinguda Meritxell», com anuncia la companyia en la seva pàgina web. Comptarà amb un total de 82 apartaments d’entre una i tres habitacions, tots ells amb terrassa, i un total de 800 metres quadrats d’espais comuns amb serveis com una zona de gimnàs i spa, un coworking, i una rooftop de més de 100 metres quadrats. També hi haurà una norantena de places d’aparcament soterrades a disposició. A més, la companyia posa en relleu que l’edifici ha estat dissenyat de forma sostenible, preveient que la seva futura ocupació també sigui eficient. El preu dels immobles anunciat és a partir de 280.000 euros, i s’espera que l’edifici estigui acabat l’any 2025.

Una de les particularitats del projecte, i marca de la casa per a l’empresa espanyola, és que, a través  de la seva filial hotelera Kora, s’operarà com el «primer aparta-hotel prèmium a Andorra la Vella», com destaquen a la seva pàgina, i així poder «maximitzar la rendibilitat pels nous inversors». Així, la companyia preveu una rendibilitat neta anual del 5% de l’habitatge, i promet un pla de flexibilitat per tal que els propietaris puguin gaudir del seu domicili quan ho desitgin.
Segons va especificar Idealista, aquesta operació s’emmarca en el pla d’expansió de la companyia pels anys 2022-26, amb el gran objectiu d’iniciar quatre projectes anualment amb un valor aproximat de 150 milions d’euros. En aquest primer curs, a més d’aquest pla a Andorra, Kategora va anunciar anteriorment un complex vacacional que es començarà a construir a l’estiu a Tenerife, i té previst impulsar dues edificacions més a Pamplona i València.

Pisos per ‘streamers’

Aquest no és el primer projecte innovador i amb una inspiració en el luxe que es projecta darrerament al Principat. Fa tot just un mes, la companyia noruega Opera, amb la seva filial Opera GX –el navegador pensat per a gamers–, va anunciar una proposta d’urbanització pensada per streamers. L’Opera GX Village es ven com els primers habitatges que es construiran des de zero «tenint en compte el vostre estil de vida», cosa que es tradueix amb la disposició de setups –equips de transmissió que consten d’escriptori, cadira, ordinador i càmera– a pràctiment totes les estances i habitacions. 

En la mateixa línia, des de l’empresa noruega també es promociona l’emplaçament d’aquesta edificació per «l’entorn natural privilegiat» del Principat i per ser un dels països «amb uns dels impostos més baixos del món». De moment, es desconeix el calendari d’aquest projecte, tot i que Opera GX ha fet públic que també preveu alçar immobles similars a les Bermudes, Luxemburg i Xipre. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT