PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ARI busca solucions tecnològiques a la meteorologia extrema

L’ens remarca que aquests fenòmens seran cada cop més intensos i freqüents

Per El Periòdic

Un moment de la presentació del repte, ahir.
Un moment de la presentació del repte, ahir. | SFGA / CESTEVE

Andorra Recerca + Innovació (ARI), en col·laboració amb el clúster PlaneTech, de l’Institut d’Innovació d’Israel, i Mountain Partnership, de les Nacions Unides, llança un repte únic per trobar solucions innovadores per afrontar fenòmens meteorològics extrems en zones de muntanya. Es tracta d’un concurs per desenvolupar tecnologies que ajudin a preveure, gestionar i reduir l’impacte d’incendis forestals, inundacions, tempestes, temperatures extremes, entre d’altres, i que són uns fenòmens que es preveuen que cada vegada es produeixin amb més freqüència i intensitat per l’acció del canvi climàtic, i que tenen greus conseqüències ambientals, econòmiques i socials.  Així, el repte té l’objectiu de connectar innovadors locals i internacionals per tal de trobar noves solucions a reptes derivats del canvi climàtic.

Durant la presentació, el secretari d’Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, va manifestar que la iniciativa s’emmarca dins «les accions de l’estratègia d’innovació i emprenedoria per enfortir els mecanismes i processos d’aquest àmbit oberts al país, a l’hora que es potencia Andorra com a un living lab d’innovació internacional per treballar amb startups locals i de tot el món, i obtenir solucions a reptes locals i globals». 

El període d’inscripcions es va obrir oficialment ahir, i les empreses interessades en aquesta iniciativa hauran d’enviar un correu a [email protected]. Els tres finalistes s’anunciaran el 23 de juny. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT