PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut detecta més de mig miler de casos nous en les últimes 24 hores

Un 3,5% dels 1.300 alumnes cribrats resulten positius de coronavirus

Per El Periòdic

Imatge aèria de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Imatge aèria de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | ARXIU ANA

Salut ha detectat 559 nous positius en les darreres 24 hores. El nombre de casos totals des de l’inici de la crisi sanitària és de 28.542 persones. A més, des d’aquest dilluns s’han donat 344 noves altes i els casos actius han augmentat en 215 fins a arribar als 5.342. D’altra banda, el nombre de persones que han superat la malaltia se situa en 23.059. Quant a les defuncions, es mantenen en 141.

Tot i l’augment de casos, la pressió hospitalària ha disminuït respecte a aquest dilluns, amb quatre persones menys. Així, resten 14 persones ingressades a planta i 12 a la Unitat de Cures Intensives, vuit de les quals es troben sota ventilació mecànica. A més, a la planta covid habilitada al Cedre continua havent-hi una persona ingressada. Així mateix, des de l’inici del pla de vacunació, ja s’han administrat 142.311 vacunes –57.616 primeres dosis, 56.662 segones i 28.033 terceres–.

Pel que fa a la població escolar, hi ha 10 aules en vigilància activa, una en total i nou en parcial. En aquest sentit, la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, va recordar que «des del primer dia, les escoles hem fet un esforç per ser espais molt segurs i amb molts protocols» i va insistir en la importància que els infants i joves puguin anar a classe de manera presencial. «Sabem que el preu a pagar és molt alt, no només en aprenentatge, sinó també en salut emocional», va assenyalar la ministra. De les 1.300 proves que es van fer a les escoles del país aquest dilluns, 54 alumnes van resultar positius, xifra que suposa el 3,5%. «És una dada gens menyspreable, però hem de mirar el costat positiu que és la detecció de casos gràcies als cribratges», va manifestar Vilarrubla. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT