PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les estacions d’esquí i Naturland tornen a les xifres prepandèmia

L’ocupació durant el període nadalenc ha estat lleugerament superior a la temporada 2018-2019

Per El Periòdic

L’estació de Grandvalira.
L’estació de Grandvalira. | Grandvalira

Les estacions d’esquí de Grandvalira i Vallnord tornen a reflectir unes xifres d’ocupació similars o bé superiors a l’època prepandèmia, juntament amb Naturland que aconsegueix que la despesa mitjana dels clients sigui un 60% superior que el 2019. 

Grandvalira

Tanca les vacances amb 342.000 visitants
Grandvalira Resorts ha esdevingut una vegada més una de les destinacions preferides per a les vacances de Nadal, les quals ha tancat amb un balanç satisfactori. Entre Grandvalira i Ordino Arcalís, s’han registrat 342.000 visitants entre el 20 de desembre i el 9 de gener, la qual cosa suposa una mitjana de 16.300 esquiadors diaris, sent el 30 de desembre el dia que més afluència hi va haver amb 27.000 esquiadors.

Aquestes dades suposen una davallada de visitants respecte a la temporada 2019-2020, en què es va arribar a superar els 19.000 visitants de mitjana per dia. Cal remarcar que, més enllà de la situació pandèmica, en el període nadalenc de fa dues temporades, els dies de Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any van caure entre setmana, fet que va incentivar més dies festius i, per tant, més afluència. A més, cal destacar que en aquella temporada es van assolir uns registres rècord d’ocupació. En comparació al període nadalenc de la temporada 2018-2019, la freqüentació d’aquest Nadal ha estat lleugerament superior. Tal com va explicar  el director general de Grandvalira – Nevasa, Juan Ramón Moreno, «gràcies a la implementació de l’estratègia dels preus dinàmics, la qual ha portat a un augment del preu mitjà del forfet, hem compensat la davallada de freqüentació del 13% respecte a aquella temporada històrica».

Vallnord

Recupera les dades d’ocupació del 2019
L’estació de la Massana va fer un balanç positiu de les setmanes nadalenques. Vallnord – Pal Arinsal tanca amb un total de 85.000 esquiadors durant els 17 dies festius. Aquestes xifres suposen la recuperació de les xifres d’ocupacions respecte de la temporada anterior a la pandèmia. L’estació ha pogut respectar també quasi a la totalitat les seves previsions d’obertura.

Les grans precipitacions a inicis de temporada han permès mantenir les pistes en molt bones condicions i oferir, exceptuant dos dies, el 100% de les pistes obertes. Pel que fa a les activitats alternatives, aquestes també han rebut un gran nombre de visitants per les persones que han volgut gaudir de la neu d’una forma alternativa. Durant les vacances de Nadal, l’estació ha pogut estrenar les MoonBikes i el Big Air Bag, a més de les altres 14 activitats alternatives.

Naturland

Els visitants baixen un 20%, però incrementa la facturació
Naturland va cloure ahir el període de vacances de Nadal amb una facturació lleugerament superior a les mateixes dates que la darrera temporada anterior a la Covid (2019 - 2020). El descens de visitants ha estat aproximadament d’un 20% respecte del mateix període de fa 2 anys, principalment per la limitació i control d’aforament a les activitats (tal com es va fent des de l’estiu 2020), i perquè el parc d’animals està tancat i no es comptabilitzen aquestes visites.

No obstant això, el centre ha aconseguit que la despesa mitjana dels clients sigui un 60% superior, i d’aquesta manera, es manté la tendència i l’estratègia comercial marcada per la nova direcció des de l’estiu passat, en què es prioritza el servei als clients, el control d’aforament, la diversificació d’activitats i una oferta variada a la restauració. 

Totes les activitats han estat en funcionament durant 16 jornades, del 25 de desembre al 8 de gener, amb una mitjana de 550 clients diaris (uns 8.500 en total). Només ahir, el Tobotronc va haver de tancar al migdia a causa de les precipitacions. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT