PUBLICITAT

Andorra la Vella

Benazet preveu restriccions «molt lleus» per a la temporada de neu

Camp avança que no caldrà la mascareta per als remuntadors, però sí als telecabines

Per Andreu Rubert

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la roda de premsa d’ahir posterior a la comissió legislativa de sanitat.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la roda de premsa d’ahir posterior a la comissió legislativa de sanitat. | ANA/ A.S.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va declarar ahir que la voluntat amb els camps de neu és «tornar a esquiar com abans». Així ho va anunciar el ministre en les declaracions posteriors a la Comissió Legislativa de Sanitat. En aquesta línia, Benazet va afirmar que «en ambients oberts, si l’evolució de la pandèmia ho permet, que és bona, creiem que si que hi ha un percentatge elevat de persones vacunades i, com la gent segueix vacunant-se, les mesures han de ser molt lleus».


En relació amb aquesta mateixa qüestió, el president d’Ski Andorra, Francesc Camp, va declarar a Andorradifusió que la mascareta no serà obligatòria als remuntadors, però sí als telecabines. A més, va afegir que als treballadors se’ls demanarà la pauta completa de la vacunació o fer-se tests de manera regular per descartar així el risc de contagis. Pel que respecta als interiors de les estacions d’esquí, Benazet va declarar que «les decisions sobre aquests llocs van lligades a aquests protocols dels quals volem parlar a les reunions de les setmanes vinents». Sobre aquestes, el ministre de Salut va manifestar que els protocols seran «homogenis a tots els espais». A més, la intenció per aquests llocs és que puguin tenir unes mesures similars a les de l’hostaleria.


D’altra banda, Benazet també va avançar que s’estan estudiant noves mesures per tal de reduir les restriccions l’oci nocturn. El titular de la cartera de Salut va manifestar que aquest sector «continuarà obert i de la manera més lliure possible». En aquesta línia, va defensar que la diferència principal que es fa en aquests locals és que «permet que la gent estigui dins sense mascareta perquè hi ha el pas previ de demostrar que s’ha realitzat una prova d’antígens o de vacunació». Així i tot, el ministre no es va atrevir a vaticinar les pròximes mesures que es podrien adoptar en aquest sector, com per exemple la possibilitat de no ser a dins dels locals amb mascareta acreditant el passaport Covid, ja que «encara hi estem treballant», però sí que va apuntar que «les mesures que s’hauran de prendre seran com en qualsevol establiment d’ara, això ens guia cap a on hem d’anar». El ministre de Salut també va informar que el dilluns vinent es farà una roda de premsa amb un grup de treball de l’Observatori Covid per explicar l’actual situació dels afectats pel coronavirus persistents al Principat.


En aquesta Comissió Legislativa de Sanitat, també va participar l’encarregada de farmacovigilància del SAAS, Carme Pallarés. Aquesta va declarar que d’un total de 618 notificacions rebudes per símptomes adversos en l’administració del vaccí contra la Covid, set són catalogables com a greus. En aquest sentit, Benazet va apuntar que d’aquests casos, els relacionats amb una reacció anafilàctica que són dos, es poden considerar que sí que han derivat d’una reacció de la vacuna, i que representen un 0,64% del total. D’altra banda, els 609 casos lleus han tingut reaccions com fatiga, mal de cap o malestar general. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT