PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ocupació hotelera del cap de setmana s’enfila fins al 83,02%

Les xifres dels quatre dies de la celebració espanyola s’aproximen a les d’anys prepandèmia

Per Laia Bautista

Imatge d’arxiu de turistes per l’avinguda Carlemany un dels dies del pont del Pilar.
Imatge d’arxiu de turistes per l’avinguda Carlemany un dels dies del pont del Pilar. | L.B.S.

L’ocupació hotelera del  passat cap de setmana es va enfilar fins al 83,02%, segons va informar la Unió Hotelera d’Andorra (UHA) ahir en un comunicat. Les dades corresponen als quatre dies del pont del Pilar i segons va assegurar el director de l’UHA, Jordi Pujol, «són molt bones xifres, similars a les d’anys prepandèmia».

Cal destacar que del 4 al 12 d’octubre la mitjana setmanal va ser del 61,23% d’ocupació amb un total de 54 establiments oberts. En canvi, les nits del 8, 9, 10 i 11, i amb el mateix nombre d’hotels operatius, l’ocupació va augmentar un 21,79%. Les dades mostren que «s’han complert les expectatives», va assegurar Pujol, afegint que en el seu moment ja van preveure xifres similars pel pont del Pilar. El director va assenyalar que un punt important a tenir en compte és que quan el centre es va omplir, amb estades de tres a quatre dies, va permetre que els visitants s’allotgessin en parròquies una mica més altes. La Massana, Ordino i Encamp van ser les que van tenir millors ocupacions, va esmentar.

El client que va pernoctar al país va ser majoritàriament el de proximitat, tot i que en aquesta ocasió el pont del Pilar també va afavorir els visitants d’altres comunitats espanyoles.

En un altre sentit, Pujol va recordar que «ara tornen un parell de caps de setmana normals» i va voler expressar la importància dels dies de Tot Sants i de la Puríssima. Les dues celebracions també solen ser «molt fortes» per al sector hoteler abans de començar la temporada d’hivern que «és el que ha d’anar bé», va assenyalar.

Per la banda d’Autèntics Hotelers d’Andorra, la directora, Meritxell Cassi, va traslladar una valoració similar a la de Pujol assegurant que «s’ha treballat molt bé». Cassi va relatar que la zona del centre va tenir «molt bona ocupació» fins al dilluns. En canvi, la situació a les parròquies altes va ser una mica diferent, perquè «els dies amb menys afluència van ser el divendres i el dilluns», va esmentar. Un altre aspecte que va voler precisar va ser la disponibilitat hotelera del seu conjunt d’establiments que va allargar-se fins als darrers dies abans del pont del Pilar.

En un altre sentit, l’ocupació no va quedar reflectida en els comerços de la zona de Riberaygua i Travesseres. «Nosaltres som un barri i costa molt que entrin els turistes» va posar de manifest la presidenta de l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres, Rosa Pascuet. Pascuet va explicar que «quan hi ha molta gent a l’avinguda Meritxell, a nosaltres no ens arriben gaires clients». La situació que van viure els comerços de Riberaygua i Travesseres no queda reflectida en les dades d’ocupació, perquè «els caps de setmana acostumem a treballar amb gent d’Andorra», va detallar. En aquest sentit, la presidenta va exposar que la quantitat de turistes, de tràfic, de retencions i la manca de pàrquings són els motius pels quals molts ciutadans del país van optar en quedar-se a casa durant el període del pont del Pilar. «És un efecte que passa tant aquí com al centre històric», va explicar.

A banda d’això, també va transmetre la seva gratitud davant la quantitat de turistes que van pernoctar al Principat durant el pont, afegint que «nosaltres estem contents que Andorra treballi, perquè després podrem treballar amb la gent del país». Tanmateix, va posar de manifest que, tot i que a la zona de Riberaygua i Travesseres no hi va haver el mateix impacte turístic que en altres zones del país, la quantitat de turistes que van venir pel pont del Pilar va ser «molt positiu» per a l’economia i el turisme del país.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT