PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vallnord factura 2,3 milions d’euros i rep més de 70.000 clients a l’estiu

La xifra esdevé el rècord estival de l’estació, superant en un 15% la del 2019 i en un 43% la del 2020

Per El Periòdic

Una nena gaudeix al Mountain Park.
Una nena gaudeix al Mountain Park. | Vallnord

Vallnord - Pal Arinsal va tancar ahir la temporada d’estiu del 2021 amb unes xifres que suposen el rècord de facturació estival. Amb un ingrés de 2,3 milions d’euros, l’estació ha augmentat en un 15% el recapte del 2019 i en un 43% el del 2020. Així, i tenint en compte la darrera i atípica temporada d’hivern, EMAP confirma que per primera vegada en la història, «s’iguala el percentatge de facturació entre l’hivern i l’estiu». Paral·lelament, l’estació també va comunicar que ha rebut un total de 74.708 clients en els seus diferents serveis, essent el 18 d’agost el dia amb més afluència – 2.526 visitants–.

Entrant al detall de les activitats disponibles, Vallnord - Pal Arinsal va destacar l’augment de la facturació en un 54% el Mountain Park, beneficiat per la bona meteorologia que ha marcat el darrer estiu i que ha permès a l’estació obrir els 99 dies previstos al calendari. En concret, EMAP va recalcar que les activitats més sol·licitades van ser la tirolina Big Zip i el Peke Park, a la vegada que va posar l’accent en l’increment del 79% dels usuaris de l’Snowplus, l’escola de lleure de l’estació. Un altre servei que també culmina amb un balanç positiu és el Bike Park, un dels serveis insígnia dels estius al domini massanenc i a tot el Principat, que també es va beneficiar del bon temps al llarg de la temporada. En aquest sentit, Vallnord va situar com una de les tres grans novetats de l’estiu d’enguany la integració d’Arinsal a l’oferta estival amb la construcció de dos nous circuits d’e-Bike i la creació de la ronda e-Bike. 

En referència a la restauració, l’estació va afirmar que més de 20.000 clients han gaudit dels seus serveis gastronòmics, dada que es tradueix en un creixement del 5%. Al llarg de l’estiu, han estat oberts tres restaurants: El Xiringuito de Pal, l’Expresso i el Coll de la Botella. El darrer ha estat el que més comensals ha rebut, un total de 7.968. D’altra banda, el Refugi del Comapedrosa ha respectat al 100% el seu calendari i ha obert 130 dies, durant els quals més de 5.000 persones han gaudit dels serveis de restauració i més de 1.000 hi han pernoctat –un 103% més que l’any passat–.

En darrera instància, Vallnord – Pal Arinsal va ressaltar els esdeveniments celebrats durant molts caps de setmana, que han comptat amb més de 5.000 participants, i entre els quals va assenyalar la Copa del Món Skyrace Comapedrosa, la Maxiavalanche i la Copa Catalana. I en el marc dels actes esportius, l’estació també va incidir en el nou circuit de Copa del Món de DHI, amb punt de sortida al Pic del Cubil i amb arribada prop del retorn de Cubil, i que acollirà la pròxima Copa del Món UCI de BTT el juliol del 2022. 

Cal tenir en compte que Vallnord es va mostrar «molt orgullós» de la feina realitzada al voltant de les mesures Covid a l’estació i els controls a l’equip d’EMAP, que segons van recalcar «han permès evitar incidències». Per tot plegat, Vallnord – Pal Arinsal va anunciar que ja s’està preparant per a l’obertura de la temporada d’hivern 2021-2022, que «si la situació ho permet i les condicions de neu acompanyen, s’espera obrir el 3 de desembre», preveient 137 dies d’esquí. A més, serà en aquesta temporada que es recuperarà el simulador virtual d’esquí d’Esquiades.com.

PUBLICITAT
PUBLICITAT