PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ocupació hotelera frega el 65% el cap de setmana

Pujol demana un equilibri entre seguretat i llibertat per aquest hivern

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’una cua de turistes a una carretera del país.
Imatge d’arxiu d’una cua de turistes a una carretera del país. | Arxiu ANA

La setmana del 13 al 19 de setembre l’ocupació hotelera al Principat va ser d’un 64,79% el cap de setmana i d’un 43,55% entre setmana. Unes xifres que segons el director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol, l’entitat ja preveia assolir per ser les «naturals» d’aquesta època de l’any. «L’ocupació setmanal ja ha baixat molt, tot i que s’ha pogut mantenir per sobre del 40%», va manifestar Pujol, tot afegint que «les setmanes vinents creiem que seran de dades similars».

D’aquesta manera, els establiments del país es preparen per encarar el pont del Pilar, que pronostiquen que sera «molt bo», com ho va ser el de la Diada de Catalunya fa 15 dies i «com és habitual».

D’altra banda, i en relació amb la temporada d’hivern i una hipotètica obligació de presentat el Certificat Covid en els allotjaments, Pujol va recordar que «jo fa mesos que aviso que més que un passaport per entrar als països, necessitem un passaport per entrar als llocs» públics. «A nivell de l’associació, tenim dues maneres de veure-ho: pel que fa a la seguretat que dona saber que tothom que hi ha al teu establiment [està vacunat o ha presentat una prova negativa] o pel que fa a la discriminació. Hem de trobar un equilibri», va manifestar el director de l’UHA. En aquest sentit, cal recordar que l’exportaveu de la Unió de Bars, Francesc Medina, en una entrevista a aquest rotatiu, es va mostrar partidari de mostrar el certificat «per entrar a llocs amb molta afluència, com els bars». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT