PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Executiu vol que Ctrasa sigui de gestió pública directa

La tranformació dona resposta a una petició del Tribunal de Comptes

Per Lídia López

El centre de tractament de residus.
El centre de tractament de residus. | Tony Lara

El Consell de Ministres va aprovar ahir el text del Projecte de llei per canviar el règim jurídic de Ctrasa i que la societat tingui una gestió directa del Govern. Així ho va informar la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, que va detallar que la transformació de la societat també dona resposta a un suggeriment del Tribunal de Comptes. I és que, malgrat que inicialment, la concessió signada el 2002 comptava amb una majoria de capital privat, actualment la totalitat del capital és públic: el 70% de les accions és de FEDA i el 30% del Govern.

De fet, el text també introdueix un procés que preveu que el Govern pugui vendre les seves accions a FEDA per un valor a determinar, i que Ctrasa pugui funcionar com una filial de l’elèctrica. Amb aquest pas, l’Executiu espera que es reforci la missió de producció energètica del centre de tractament de residus fins a un 30% més, així com que pugui incrementar l’energia tèrmica per a la xarxa de calor nacional.

D’altra banda, aquest pas també contribuiria a millorar la rendibilitat de la planta, facilitar-ne l’actualització als requeriments de la normativa europea, i l’adaptació a la Llei d’Economia Circular que avui es presenta. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT