PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els allotjaments turístics noten positivament el Mountain Music

Els caps de setmana d’Armin van Buuren, Bob Sinclar i David Guetta ja estan gairebé plens

Per Lídia López

Imatge de turistes que passegen per l’avinguda Carlemany, l’estiu passat.
Imatge de turistes que passegen per l’avinguda Carlemany, l’estiu passat. | El Periòdic

Els allotjaments turístics estan notant una influència molt positiva del programa de concerts a Soldeu aquest estiu. Tant la Unió Hotelera (UHA) com l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics (AEAT) coincideixen que, gràcies al Mountain Music Festival, ja hi ha un nombre de reserves important pels caps de setmana de juliol i l’últim de juny. D’altra banda, també estan d’acord en albirar un creixement constant de l’ocupació cada divendres i dissabte fins a l’inici de l’estiu, quan esperen un augment més important per l’arribada de les vacances.

«Serà a partir de la setmana de Sant Joan quan rebrem realment bastants més visitants. Hi influirà que acaba l’escola, que arriba l’estiu, i sens dubte, a partir del 26 de juny, que comencen els concerts», va dir el director de l’UHA, Jordi Pujol, que també va detallar que «el primer concert, el d’Armin van Buuren, ja porta força gent; però dues setmanes després també hi ha moltes reserves per Bob Sinclar, que coincideix amb el pas del Tour, o el darrer, de David Guetta. En aquestes tres dates està ja tot molt ple». Així mateix, el president de l’AEAT, Àlex Ruiz, va apuntar que «pensem que les ocupacions mitjanes d’aquest any seran millors pels concerts», i va considerar que «sembla que s’està animant més la cosa cap a les parròquies altes com Canillo, on nosaltres tenim apartaments, que no pas al centre, precisament per la ubicació dels concerts». 

De fet, Pujol va recalcar que «amb artistes d’aquesta talla, ja sabríem que es vendria», i es va mostrar esperançat perquè la resta de caps de setmana, en afegit als altres programes turístics que es puguin engegar o que Caldea faci promocions, «a priori, podem esperar bones xifres».
Però, fins al moment del festival, ambdós col·lectius preveuen un creixement progressiu de l’ocupació dels caps de setmana, que de fet, han pogut constatar des de l’obertura de les fronteres i el final de les restriccions de mobilitat veïnes. «Es veu que hi ha una tendència a anar augmentant cada setmana una mica més», va dir el director de l’UHA, que va apuntar que al llarg d’aquest mes i fins a les dates que esperen rebre més clients, «acabarem d’engegar la maquinària», explicant que encara hi ha algun hotel del centre sense obrir. I, més enllà de la vall central, l’UHA té dubtes sobre com es desenvoluparà l’estiu a punts com el Pas de la Casa, però confien que en indrets com Arinsal hi podrà haver una bona temporada de ciclisme a Vallnord-Pal Arinsal que portarà visitants. 

Per la seva banda, l’AEAT també ha observat com han anat creixent les reserves les darreres setmanes, al punt de situar-se prop del 100% el darrer cap de setmana i el vinent. Això sí, es tracta del cas de Canillo, ja que segons Ruiz, «al Pas de la Casa, per desgràcia, continuem igual que a l’hivern».

Finalment, pel que fa al lloc d’origen més freqüent d’enguany, sembla que es repetirà la situació del 2020 i predominaran els turistes de proximitat. «El 80% de les reserves de l’estiu són de gent catalana, però també tenim algun madrileny, valencià, aragonès, basc...», va indicar Ruiz, que també va posar en relleu que «el francès també s’anima, però aquest any estan fent molta campanya a França perquè la gent faci turisme nacional». 

«Venim d’estar tancats des del novembre, i com que les restriccions es van rebaixant, s’està notant la vacunació, i arriba que tenim molts productes… Està enganxant el tema», va concloure Pujol, que va sentenciar que «ja vam veure l’any passat que la gent venia, doncs si aquest encara tenim més oferta, esperem que enguany sigui una mica millor».

PUBLICITAT
PUBLICITAT