PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El sector preveu que un 30% dels bars es veuran obligats a tancar

L’aforament i la distància entre taules és el proper punt que volen treballar amb Salut

Per Alba Llacuna

Terrasses de bars en el principal eix comercial d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.
Terrasses de bars en el principal eix comercial d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. | EL PERIÒDIC

L’anunci efectuat dimecres pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, d’allargar l’obertura dels bars fins a les 21.00 hores i l’eliminació de l’obligació de tancar –una hora al migdia i una altra a la tarda– per ventilar ha estat rebut amb els braços oberts pels bars. Tot i això, el president de l’Associació de Bars, Francesc Medina, va afirmar que la xifra del «30%» que es preveu que no es recuperin de la crisi sanitària i que no tornarien a aixecar la persiana «no va desencaminada».

Referent a les mesures decretades dimecres, que reclamaven ja «fa dues setmanes», com va ressaltar Medina, «són tres hores de facturació efectives» per a bars i, tal com està la situació, «qualsevol euro que entra a la caixa és benvingut». En aquest sentit, va reconèixer que les pauses per ventilar, a vegades, feien tirar enrere els clients quan s’acostava aquesta hora i ara, sense aquesta obligació, es podrà donar el servei sense interrupcions i «no haver de fer marxar els clients».

Amb aquest pas assolit, l’associació ja pensa en el següent: l’aforament. «El problema real que tenim és l’aforament del local i la distància que se’ns marca. Tot passa per ampliar aquest aforament; intentarem parlar amb Salut, amb temps i calma, perquè a les terrasses hi puguin haver grups una mica més grans i menys distància», va indicar el president de l’associació.

Brot a Sant Julià
D’altra banda, la representació de la sarsuela Cecilia Valdés, que es va fer a l’Auditori Claror del Centre Cultural i de Congressos lauredià dissabte i diumenge per tancar la sisena temporada d’òpera, deixa 11 positius. Set d’ells haurien participat directament en l’acte i els quatre restants són contactes directes d’aquests. Malgrat que tots els membres de l’espectacle havien donat negatiu en el cribratge de divendres, dos van presentar símptomes lleus dilluns i van ser diagnosticats. Des de l’oficina Covid, segons s’especifica en un comunicat, s’està duent a terme el seguiment i l’enquesta epidemiològica per fer l’aïllament dels contactes estrets.

Casos a la baixa
Referent als números de la pandèmia, l’Executiu va informar ahir que els casos actius baixen en 13 persones i se situen en 226, mantenint d’aquesta manera la tendència a la baixa dels darrers dies. En les darreres 24 hores, per tant, es van detectar 22 nous casos i es van confirmar 35 recuperacions, mentre que les defuncions es mantenen en les 127 persones. La pressió hospitalària, per contra, experimenta un lleuger increment amb un nou ingrés a planta. Segons les dades, hi ha nou persones ingressades –cinc a planta i quatre a la Unitat de Cures Intensives (UCI) amb dos pacients amb ventilació mecànica–. Pel que fa la població escolar, l’Executiu va confirmar que, actualment, hi ha 22 aules sota vigilància activa –10 total i 12 parcial– i vuit en vigilància passiva.
Quant a la campanya de vaccinació contra la Covid-19, ahir ja s’havien administrat 32.305 dosis, unes 600 més que dimecres. A hores d’ara, el Govern no disposa de més vacunes fins que arribin les de Moderna provinents de França a final d’aquest mes i les de Pfizer provinents d’Espanya durant el mes de juny.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT