PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Adjudicat l’eixamplament de la CG-3 entre les Dos Valires i Anyós

També s’actuarà al Camí Ral de la Massana, a la CG-5 a Arinsal i al pont sobre el riu Claperes a Escàs

Per Lídia López

Imatge d’arxiu d’una vista general d’Arinsal.
Imatge d’arxiu d’una vista general d’Arinsal. | Maricel Blanch

El Consell de Ministres celebrat ahir va aprovar diverses adjudicacions i licitacions proposades des del Ministeri d’Ordenament Territorial, i en concret, presentades pel seu titular, Jordi Torres. Una de les més destacades és l’adjudicació de les obres d’eixamplament a la CG-3 entre la rotonda de la boca oest del túnel de les Dos Valires i la cruïlla amb la carretera secundària d’Anyós. 

Segons va detallar el ministre Portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior, la intervenció permetrà guanyar un carril pel trànsit de vehicles, passant de dos a tres, i l’establiment d’un voral per a bicicletes en sentit ascendent. «L’objectiu de l’obra és atenuar els col·lapses que hi ha en certes hores», va declarar Jover al respecte, que també va indicar que l’actuació dona continuïtat a la intervenció que ja s’està fent al lloc i que correspon a la fase 1, per passar a una fase 2. Les obres tindran un cost d’1.550.668,38 euros i un termini d’execució de 12 mesos.

La Massana
Condicionament d’un tram del Camí Ral

La reunió també va licitar també va licitar les obres de rehabilitació i condicionament del Camí Ral de la Massana, en concret, del tram comprès entre el roc del Llop i el camí de les Gravades. Segons va informar el ministre, l’actuació s’emmarca en el Pla Sectorial d’Infraestructures Verdes d’Andorra (Psiva) aprovat pel Govern per potenciar l’embelliment de les parròquies i establir rutes verdes arreu del Principat. 

Escàs
Rehabilitació del pont sobre el riu Claperes

Seguint a la parròquia de la Massana, es va aprovar l’adjudicació de les obres de rehabilitació del pont sobre el riu de Claperes a Escàs per un import de 152.797,06 euros. L’obra també contempla la construcció d’una base de formigó armat i un nou timpà, per mantenir la circulació amb pas alternatiu en les 10 setmanes de treball, i també la reposició dels elements de contenció i drenatge malmesos pel pas del temps.

Arinsal
Rectificació i eixample de la CG-5
 
A l’entrada d’Arinsal, corresponent a la CG-5, es van adjudicar les obres d’eixamplament i rectificació del punt quilomètric 0+050 al 0+370 per un import de 759.484,15 euros.  La primera fase contempla la correcció del revolt situat a l’alçada del punt quilomètric 0+260 per guanyar espai cap al talús del riu, perquè segons va detallar el Govern, el tram entre Erts i Arinsal és estret, i té algun revolt de radi força reduït.

La Pedrera
Reposició de la barrera dinàmica

Per un import de 45.503,56 euros, es van adjudicar dels treballs de reposició d’una barrera dinàmica al punt quilomètric 2+240 a la CG3 a la boca sud del túnel de la Pedrera, a la Massana. Aquest element va quedar malmès per un despreniment rocós.

Tarteres
Protecció contra la caiguda de rocs

A la parròquia de Sant Julià de Lòria, es van adjudicar dels treballs de protecció contra la caiguda de blocs rocosos a la CG1 a la zona de les Tarteres per un import total de 220.043,76 euros. En concret, s’instal·laran tres trams de barrera de set metres d’alçada i una longitud de 86 metres, i es farà un tractament d’estabilització.

Centres escolars
Millores a la xarxa d’aigua

Finalment, el Govern va licitar els treballs de millora a les xarxes d’aigua de diversos centres escolars per a la prevenció de la legionel·la. Així, s’encetarà una primera fase d’actuació on es treballarà a les escoles andorranes de la Massana i de Fiter i Rossell d’Escaldes-Engordany; les franceses de Germans de Riba d’Ordino, la Massana, i de La Peletera d’Escaldes-Engordany; i l’escola Sagrada Família d’Escaldes-Engordany. El termini per presentar candidatura és el 12 de maig. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT