PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encamp seguirà subvencionant el 50% de les TMAs als turistes gals

Andorra pot rebre visitants catalans si s’allotgen a l’Alt Urgell

Per El Periòdic

L’StopLab de Prat de la Creu on els turistes gals s’han de fer la prova.
L’StopLab de Prat de la Creu on els turistes gals s’han de fer la prova. | ANA /P.P.

Ja fa més d’un mes que el Comú d’Encamp paga el 50% dels 40 euros que costen les TMAs als visitants francesos, i fins a principis d’aquesta setmana ja havien subvencionat 938 proves. Des de la corporació asseguren que mentre durin les restriccions a França seguiran tirant endavant aquesta iniciativa per tal d’aconseguir preservar el màxim les reserves hoteleres a la parròquia i per ajudar al sector serveis.

Cal recordar que el comú va començar amb la subvenció el 16 de febrer passat, una iniciativa que consisteix a subvencionar el 50% del cost de la prova als visitants francesos majors d’11 anys que tinguin una reserva en un hotel o allotjament turístic de la parròquia de com a mínim dues nits de pernoctació. Durant aquest mes, les bonificacions es gestionen directament a les oficines de turisme de la parròquia.

Així doncs, els visitants gals han de presentar la documentació que justifiqui que la prova ha estat realitzada a l’StopLab de Prat de la Creu, la reserva segellada per part de l’establiment hoteler i un document identificatiu que acrediti la residència a territori francès. Un cop presentada la documentació correcta, des del comú s’abonen els 20 euros per la prova.

Pel que fa al turisme català, la Generalitat va informar aquest cap de setmana que qualsevol persona podrà visitar Andorra durant la Setmana Santa sense motius justificats, amb l’única condició d’allotjar-se en un hotel de l’Alt Urgell. D’aquesta manera, els catalans no poden passar una nit al Principat, però sí venir a passar el dia. Tal com va confirmar a l’Ara Pirineus el president de l’Associació d’Hostaleria i Restauració de l’Alt Urgell, Miquel Àngel Sànchez, els establiments podran emetre uns documents acreditatius per tal que els seus allotjats puguin entrar al país. Recordem que la Generalitat no autoritza a circular lliurement cap al Principat a aquelles persones que no resideixen a l’Alt Urgell, argumentant que hi ha confinament perimetral a Catalunya, malgrat que l’assimilicació entre ambdós territoris es manté vigent.



Actualització sanitària

Quant a l’actualització sanitària nacional, des d’aquest dissabte el Govern ha detectat 41 nous positius que situen la xifra de casos totals des de l’inici de la pandèmia en 11.850. A més, 32 dues noves persones ja han superat la malaltia i les altes totals són d’11.204. Després de la jornada de dissabte amb una defunció, aquest diumenge no es va haver de lamentar cap nova pèrdua i el total de decessos per la Covid-19 fins a la data és de 115. Per contra, els casos actius continuen pujant fins a arribar als 531.

La pressió al sistema hospitalari es manté igual durant les darreres 24 hores amb 23 pacients hospitalitzats. A l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell hi ha 14 persones ingressades a planta i nou a la Unitat de Cures Intensives (UCI), vuit de les quals requereixen ventilació mecànica. A més, a la planta Covid-19 habilitada al Cedre no hi ha cap pacient ingressat.
Pel que fa a la població escolar, 31 aules estan sota vigilància activa, 14 en vigilància total (+4) i 17 en parcial (-4). A banda, també hi ha 43 aules sota vigilància passiva, que són dues més que les quines hi havia aquest dissabte. Des del Ministeri de Salut també informen que durant la jornada d’aquest dissabte no es va administrar cap vacuna. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT