PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Procicat descarta ampliar la mobilitat per a visites familiars

Nova jornada amb una cinquantena de casos nous al Principat

Per El Periòdic

Una imatge d’arxiu de la frontera del Riu Runer.
Una imatge d’arxiu de la frontera del Riu Runer. | MARICEL BLANCH

Andorrans i catalans hauran d’esperar uns dies més per poder anar a visitar les seves famílies a l’altra banda de la frontera. El Procicat va decidir ahir ampliar la vigència de les mesures actuals fins al pròxim 9 d’abril, tancant definitivament la porta a disminuir les restriccions de mobilitat amb motiu de visites familiars, tal com va avançar el dimarts la consellera Portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó. Així, en la roda de premsa posterior a la reunió del Procicat, el secretari general del Departament de Salut, Marc Ramentol, va declarar al respecte que «ens preocupa el que pugui passar durant la Setmana Santa, tenint en compte la situació que tenim avui dia», i per això va indicar que «el més prudent, i així ho vam convenir i vam estar d’acord els dos governs, és ajornar aquesta possibilitat que fins que hàgim superat aquest període d’incertesa, si m’ho permeten, des d’un punt de vista epidemiològic». I és que, les dades sanitàries de Catalunya presenten una situació similar a la del Principat, amb una tendència a l’alça dels casos i estades llargues a l’UCI.

Encara pel que fa a Catalunya, ahir a la tarda, la consellera de Salut, Alba Vergés, va denunciar que les 148.000 vacunes d’AstraZeneca compromeses per la setmana vinent des del ministeri no arribaran, com a mínim, fins al 5 d’abril. Aquesta notícia arriba just en el moment que s’havia reprès la vacunació amb aquest fàrmac, i a més, s’havia ampliat fins als 65 anys el topall d’edat per administrar aquest vaccí, havent pogut iniciar una campanya intensa en el grup poblacional de 60 a 65 anys. En aquest sentit, Andorra també està a l’espera de l’arribada de més dosis de vacunes. 

Pugen els actius

Entrant al detall de l’actualització epidemiològica al Principat, el Govern va confirmar ahir la positivitat de 49 persones més, elevant el total d’infectats al país a 11.687. En aquest sentit, van tornar a créixer novament els casos actius, en concret en una vintena, i ja se situava en el 462. D’aquests, 21 es trobaven ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell –una xifra que també va anar a l’alça–: 12 a planta i nou a la Unitat de Cures Intensives, tots ells sota ventilació mecànica. En canvi, a la planta Covid del Cedre no hi havia cap pacient.

Pel que fa a la campanya de vacunació, durant el dimecres es van administrar 122 vacunes, elevant el total de vaccins inoculats als 9.526.

En relació amb la població escolar, ahir hi havia 66 aules afectades: 25 sota vigilància activa –vuit de total i 17 de parcial–, i 41 classes restaven en règim de vigilància passiva.

Finalment, el Govern també va compartir que el total d’altes de coronavirus concedits a Andorra era d’11.111 persones, havent sumat 29 recuperats més; i que la xifra d’òbits es va mantenir en les 114, després de la defunció d’un padrí de 79 anys el darrer dimarts. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT