PUBLICITAT

Els Bombers recorreran al Tribunal Constitucional per la prejubilació

El TSJ va confirmar que no es poden retirar als 55 anys cobrant el 60% del salari

Per Irene Mas Fàbrega

Foto d’arxiu del president de l’ABA, Joan Torra.
Foto d’arxiu del president de l’ABA, Joan Torra. | El Periòdic

Els sindicats del país que representen el col·lectiu de treballadors del Cos de Bombers, l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA) i l’A-118, tenen la intenció de dur el règim de prejubilació al Tribunal Constitucional. Així ho va explicar el president de l’ABA, Joan Torra, a EL PERIÒDIC: «Primer de tot farem una consulta als advocats i després seguirem cap al Constitucional. De fet, en concret, tenim la intenció de, després del Constitucional, seguir amb recursos individuals als quals cada bomber s’hi pugui anar acollint. Seguirem judicialitzant el tema de les prejubilacions».

Per posar la informació en context, Torra va apuntar que les associacions de treballadors «defensem el que nosaltres creiem que és la llei d’aplicació». Així, va informar que el Govern no ha derogat la llei que regula les prejubilacions dels membres del cos i que, «per tant, nosaltres entenem que està vigent. El text legislatiu el va aprovar el Consell General onsell i no tenim constància que el mateix s’hagi derogat tal com es va fer amb la llei de la policia o la del centre penitenciari».

En relació amb el mateix, el president de l’ABA també va opinar que «segons el nostre parer, la llei actual és més beneficiosa que la que hi havia aplicada el 2014» i va considerar que «el Govern no vol mantenir aquesta opció de prejubilació perquè és més costosa i perquè ens beneficiaria més a nosaltres». Finalment, va afegir que un dels factors que pretenen denunciar des del sindicat és el fet que «des de fa gairebé set anys tot aquest tema encara està judicialitzat» i va fer esment a la suposada lentitud de la justícia.

El reclam sindical sorgeix després que el Tribunal Superior de Justícia confirmés que els Bombers ja no tenen l’opció de prejubilar-se als 55 anys cobrant el 60% del salari que adquirien quan estaven treballant. L’aspecte en qüestió es va fer públic després que els mateixos sindicats presentessin una demanda a la justícia perquè el Govern no els va aclarir si la possibilitat de fer-ho encara existia, ja que consideren que la norma que parla sobre les prejubilacions no especifica les condicions del cos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT