PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un brot a la residència Sant Vicenç d’Enclar afecta a 40 persones

Cinc residents són traslladats a la planta Covid del Cedre

Per El Periòdic

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell. | ANA

Un brot de coronavirus sorgit a la clínica geriàtrica Sant Vicenç d’Enclar ha afectat un total de 40 persones, de les quals 31 són residents del centre i els nou restants, professionals. Així ho va confirmar ahir el Govern, mitjançant el comunicat de premsa relatiu a l’actualització epidemiològica diària, on es va indicar que el brot va ser detectat gràcies als cribratges periòdics que es realitzen als centres sociosanitaris i residencials del país.

Al moment d’emetre el text, el Govern va exposar que en aquells moments, la majoria dels residents positius no presentaven símptomes rellevants de la malaltia. No obstant això, i atenent criteris clínics, es va decidir traslladar a cinc dels residents afectats amb una situació delicada a la planta Covid del Cedre, on s’ha centralitzat l’atenció dels pacients usuaris de centres sociosanitaris. Així mateix, també van apuntar que si el seguiment mèdic constant així ho determinava, s’efectuarien nous trasllats. En aquest sentit, al moment de fer pública la informació, els metges de Sant Vicenç d’Enclar i els geriatres del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), s’havien desplaçat a la clínica en coordinació amb Afers Socials per valorar in situ l’estat de les persones infectades.

Els usuaris positius de la clínica corresponen a dues plantes de les instal·lacions, i restaran aïllats de la resta de residents. De la mateixa manera, van ser aïllats tots els professionals infectats i estan rebent l’atenció mèdica escaient. A més, durant els dies vinents, es reforçaran els cribratges periòdics per tal de detectar possibles casos que ara mateix es troben en període d’incubació de la malaltia per procedir de la mateixa manera. 

40 casos nous  

A banda dels positius detectats a la clínica geriàtrica, el Govern va publicar el seu balanç sanitari diari on encara no s’havien comptabilitzat el brot. D’aquesta manera, al text s’indicava que el total de persones infectades a Andorra per la Covid-19 des del mes de març era d’un total de 8.348 persones, 7.941 de les quals corresponien a la segona onada. És a dir, 40 casos més que la jornada anterior.

Els actius havien incrementat en 10 persones fins als 649, dels quals 26 estaven ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Per tant, havien augmentat en tres persones els hospitalitzats, totes ells a la planta d’hospitalització que ahir comptava amb 21 pacients Covid. A l’UCI no havien canviat les xifres, i hi restaven ingressades cinc persones, de les quals dues requerien ventilació mecànica.

Encara entre els actius, també havia crescut la incidència a l’àrea Covid del Cedre, que va augmentar en els cinc usuaris procedents de Sant Vicenç d’Enclar però també en dos més de Salita, passant de nou a 16 pacients tractats. Una zona que el Govern va destacar que es tracta d’un espai completament independent a la resta d’instal·lacions, amb entrades i sortides diferenciades i personal exclusiu.

Així mateix, les altes acumulades fins ahir eren de 7.615 recuperacions, sumant 30 respecte de la jornada anterior. I pel que fa a les defuncions, afortunadament, no s’havia hagut de lamentar cap més víctima i la xifra es mantenia en els 84 òbits.

Finalment, al voltant de la població escolar, el comunicat indicava que a les portes de la tornada a classe, no restava cap aula sota vigilància, ni activa ni passiva. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT