PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Repunt de persones inscrites al servei d’ocupació a l’octubre

Jover ho relaciona amb l’estacionalitat i amb la limitació de mobilitat

Per Irene Mas Fàbrega

Foto d’arxiu d’un taulell del servei d’ocupació.
Foto d’arxiu d’un taulell del servei d’ocupació. | MARICEL BLANCH

El nombre de persones inscrites al servei d’ocupació del Govern ha experimentat un lleuger repunt durant el mes d’octubre. Així ho va explicar el ministre Portaveu i de Finances, Eric Jover, durant una compareixença pública posterior a la sessió de Consell de Ministres que va tenir lloc ahir. En concret, va apuntar que es va passar de 810 inscrits al setembre a 888 a l’octubre i que el fet es deu a «l’estacionalitat habitual pel que fa a l’economia andorrana tenint en compte que la tardor és temporada baixa i a la dificultat de mobilitat internacional». En general, va apuntar que l’última dada indica que se segueix amb una tendència d’increment. De fet, a data d’ahir, el nombre de persones inscrites al servei era de 989.

En referència als llocs de treball oferts també a finals de mes d’octubre, Jover va explicar que n’hi havia 1.083, una xifra més elevada que la de l’any passat, i va considerar que «això anirà evolucionant segons la situació».

Finalment, va apuntar que en relació amb les ajudes per a la desocupació involuntària, a l’octubre se’n van donar 148. D’aquestes, aproximadament 80 van accedir a l’ajuda que ja estava disponible abans de la pandèmia i altres 68 van accedir a la modalitat que es va crear arran de la pandèmia: «És un indicador positiu tenint en compte que hem arribat a tenir unes 500 persones sol·licitants». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT