PUBLICITAT

Unió de Bars fa propostes per evitar tancaments

Creuen que cal crear una comissió amb polítics i professionals de l’àmbit

Per Irene Mas Fàbrega

La terrassa buida d’un bar d’Andorra la Vella.
La terrassa buida d’un bar d’Andorra la Vella. | El Periòdic

L’agrupació de bars, restaurants i cafeteries que s’han unit recentment amb l’objectiu de trobar alternatives a les mesures imposades al sector en el context de la prevenció davant l’expansió de la Covid-19 arreu del país, van fer arribar, ahir, una carta al cap de Govern amb una explicació sobre la situació del sector i amb un conjunt de propostes en qüestió. El grup, que s’anomena Unió de Bars d’Andorra i que s’organitza a través d’un grup de Facebook i d’un grup de WhatsApp, considera, a la carta, que les mesures que proposen els propietaris serviran per «evitar el tancament dels nostres negocis. Ens sentim en l’obligació moral de defensar-los fins al final i per això li dirigim aquesta carta».


En aquesta línia, doncs, van apuntar que, ja que les persones que integren el grup són els «principals afectats per aquestes mesures, ens trobem amb la necessitat que s’escolti la nostra veu i que es tingui en compte la nostra opinió. No es pot destruir el nostre gremi sense intentar buscar noves solucions. El nostre sector és un dels principals motors de l’economia del país i de la futura recuperació de la situació econòmica».


Així, van demanar que es formi una comissió amb professionals del sector: «Som un país amb restauradors a tots els nivells, des dels més grans i reconeguts fins als més petits però dedicats amb més passió. També hi haurien de ser presents els tècnics que el Govern consideri adequats per a tractar la situació de la millor manera possible». Per altra banda, van considerar que les «mesures no tenen l’assessorament correcte i estan preses una mica a la lleugera. Per exemple, no té sentit prohibir que a una taula s’hi asseguin més de 5 persones, donat que gairebé totes les taules són parells».

En aquest sentit, demanen que si les mesures establertes no es poden «reconsiderar volem un programa seriós d’ajudes. Volem consensuar un replantejament de les taxes de comerç, així com dels mínims dels subministraments bàsics. Volem ajuts seriosos i no volem viure de l’Estat. Volem seguir treballant pel país».


En aquest sentit, van reiterar que s’ofereixen per trobar un punt d’entesa per «poder trobar un acord sobre el qual tothom en sortís beneficiat i així evitar trobar-nos en la situació de desesperació a la qual ens trobem actualment».


A la carta que signen els representants de la Unió de Bars d’Andorra, Heiko Kirchner i Francesc Medina, també van considerar que «no es pot consentir que hi hagi centres comercials o botigues plenes de gent amb el mínim de controls d’aforament i dubtoses mesures de seguretat i, en canvi, el nostre sector es trobi sota un control que frega l’exageració». Igualment, però, apunten que reconeixen la tasca que s’està desenvolupant des de l’Executiu pel control de la pandèmia: «Tot el país ha vist com, d’una manera responsable, els nostres representants polítics han pres la paraula i han posat en marxa les accions i mesures que s’han hagut de prendre donades les circumstàncies tan excepcionals que vivim. Ho agraïm enormement».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT