PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ajuts de fins a 200 euros al mes pel lloguer o l'alimentació

Escaldes aprova la nova ordinació amb abstenció demòcrata

Per Lídia López

Els consellers a la sessió d’ahir.
Els consellers a la sessió d’ahir. | El Periòdic

El consell de comú celebrat ahir a Escaldes-Engordany va aprovar la creació del departament d’Acció Social, així com les diferents partides d’ajuts previstos. Un departament que no va acabar de convèncer a la minoria demòcrata, que es va abstenir a la votació, al·legant que «hi ha bona fe per part del comú però falta criteri», segons va apuntar la consellera Núria Barquín.

Els topalls i tipologies d’ajut que l’ordinació inclou, i que va descriure la consellera de Gent Gran, Infància i Recursos Humans, Magda Mata, són diversos. D’una banda, hi ha suport a la llar, amb un ajut mensual al lloguer de fins a 200 euros; un ajut puntual de fins a 500 euros per a l’emancipació dels joves; amb les mateixes característiques, per a equipament i prestacions tecnològiques; també es contempla un ajut per a la neteja de la llar per a persones amb dificultats de fins a 100 euros mensuals. 

Per a les persones, s’han previst bons per l’alimentació per valor de fins a 200 euros mensuals, fins a 150 euros per material educatiu i de fins a 100 per a material de lleure esportiu i cultural. També s’ha contemplat reforç escolar de fins a 50 euros al mes; i 12 euros a l’hora per a la guarda d’infants. També s’oferirà ajuda pel transport, de fins a 100 euros nacional i 200 euros a l’estranger. Així mateix, també es possibilitarà l’exoneració total o parcial dels tributs comunals,

Finalment, arran de la situació actual, també s’han previst prestacions de fins a 150 euros per a les baixes laborals de la Covid, el confinament per cuidar de persones a càrrec aïllades, i estar sotmès a un ERTO.

Abstenció demòcrata 

Els arguments dels demòcrates van ser, en primer lloc, que aquesta funció és competència del Govern, i que això «suposa un greuge comparatiu per la resta de ciutadans», segons Barquín, que també va apuntar a la possibilitat que del comú d’ajudar contractant persones desocupades. Sobre això, la cònsol major, Rosa Gili, va declarar que «res impedeix que tots els comuns impulsin accions similars». 

Però l’aspecte que més preocupava a la minoria era la manca d’una «documentació fefaent» per tal que les persones sol·licitants acreditin la seva situació de vulnerabilitat, considerant que es podria donar la situació de gent que «fes un abús de diners públic». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT