PUBLICITAT

Andorra la Vella

Lima: «La meva culpa és defensar els interessos de molts jugadors»

El veterà jugador de l’Inter explica la seva no convocatòria amb la selecció nacional per temes extraesportius

Per Vicente Pallarés

Ilde Lima explica la seva versió dels fets en la roda de premsa.
Ilde Lima explica la seva versió dels fets en la roda de premsa. | COKE GONZÁLEZ

La sorpresa de la setmana al món del futbol andorrà ha sigut la no convocatòria del capità, Ilde Lima, amb la selecció «per temes extraesportius», com va comunicar la Federació Andorrana de Futbol (FAF). El jugador de l’Inter d’Escaldes i president de la’Associació de Futbolistes Andorrans (AFA) va donar ahir la seva versió d’uns fets que han sortit a la llum. I és que hi va haver una reunió entre el mateix Ildefons Lima, el president de la FAF, Fèlix Álvarez, el seleccionador, Koldo Álvarez, i els capitans del combinat nacional per tractar aquest assumpte. Però tot va començar el passat 19 d’agost quan Lima es va posar en contacte amb Fèlix Álvarez després de saber a través de Koldo que no podia entrenar amb la selecció fins parlar amb el president, que estava molest per les crítiques de l’AFA cap a la FAF: «Aquesta junta té els mateixos tics que l’anterior. Aquesta expressió es pot interpretar de moltes maneres, però la nostra ha estat que ens tracteu de lladres per la causa judicial oberta», va respondre el president per WhatsApp, que va afegir que «mentre siguis membre de la selecció no hauries de formar part de l’AFA i matissar alguns dels comentaris fets». El mateix dia va sortir la convocatòria i el nom d’Ilde Lima no hi estava i aquí «es crea un malestar entre els jugadors arrel d’aquesta situació», va declarar Lima.


A l’AFA, segons el fins ara capità tricolor, «intentem defensar els interessos de molts jugadors que ens demanen suport perquè estan una mica desemparats al Principat. Jo també he sortit a jugar fora i m’agradava que m’ajudessin».  En tot cas «accepto renunciar al càrrec de president de l’AFA, que hauria de ser suficient», va continuar explicant Lima, «però se’m demana també, a banda de la renúncia, demanar disculpes públicament per publicacions de l’AFA dirigides a la FAF». Va ser en aquest punt quan l’home amb el rècord Guinness de més anys defensant una selecció va decidir no accedir. «A banda de cedir a aquestes coaccions i xantatges, el seleccionador hauria de ser l’únic que decideix. No puc caure perquè el que he fet amb l’AFA és per ajudar de manera altruista. Demanar disculpes per coses que no he fet és complicat». Sobre aquest tema, Lima també va declarar que «els meus advocats estan estudiant aquest xantatge. La meva culpa és defensar els interessos de molts jugadors. No trobo cap cosa que s’hagi dit excepte pensar diferent. Sortir de la selecció per estar a l’AFA és un motiu bastant trist». A més, quan va ser preguntat sobre l’Operació Cautxú va respondre que li «fot tres pitos».


Respecte al suport dels seus, per ara, excompanys «me’l donen cada dia», però no ho han fet públicament «perquè estan en una situació complicada». El futbolista també ha pogut anar parlant  amb Koldo, qui el coneix des que era petit: «He parlat amb ell i estan tots tocats. És una de les persones que està patint aquesta situació. M’ha fet entendre que si fos per ell jo estaria». Ilde Lima està apartat de la selecció de manera temporal, però «veient l’evolució, podria ser apartat definitivament», va confessar. La selecció juga avui contra Letònia a les 18.00 hores.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT