Search
Close this search box.
El Periòdic d'Andorra

L’augment dels envasos recollits fins al març iguala el de l’any passat

  • La majoria dels restaurants, sobretot a la capital, incompleixen el decret
  • L’eficàcia del reciclatge a Escaldes és del 80% en plàstic i a Encamp, fins al 90%

PEPA GALLEGO
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Consellers i tècnics de Medi Ambient dels set comuns, davant d’un nou camió de neteja de contenidors. Foto: ANA / A. R.

Un total de 50 tones són les que han augmentat en la recollida selectiva d’envasos en el primer trimestre de l’any, una xifra que iguala tot el creixement que es va donar l’any passat, segons va explicar Josep Gómez, gerent de l’empresa concessionària Prinenca de Serveis. Els consellers i tècnics responsables dels set comuns van fer ahir balanç de la gestió de la recollida selectiva de residus, per commemorar el Dia Internacional del Medi Ambient que se celebra avui, i van destacar que l’eficàcia està creixent en parròquies com ara Escaldes, on pel que fa al vidre ja arriba al 84%, i Encamp, que és de fins al 90%. Per contra, el sector de la restauració va ser el més criticat perquè molts restaurants i bars antics tenen dificultat d’adaptar la seva superfície a l’espai que han de dedicar, segons el decret, segons va dir el conseller de Medi Ambient de la capital, Antoni Riestra.

En concret, fins al març passat es van recollir 260 tones d’envasos de plàstic, mentre que en els tres primers mesos de l’any passat van ser- ne 211. Gómez va destacar que amb aquest ritme es preveu que la recollida d’envasos pugui experimentar un increment durant aquest any del 10%. Per contra, si es parla del vidre, sembla que ja ha tocat sostre, segons va explicar el gerent de l’empresa, ja que les xifres no varien molt d’any en any. En concret, en el primer trimestre d’aquest any s’han recollit 783 tones i en el mateix període de l’any passat en van ser 775.

Segons marca el decret, restaurants i bars han de tenir una superfície per tenir els contenidors de recollida selectiva; per a molts establiments antics de dimensions reduïdes aquest compliment suposa dedicar fins al 20% de la seva superfície, per la qual cosa es dóna un alt incompliment en aquest sector de la recollida selectiva obligada. Riestra va explicar que es treballa per controlar que es compleixi, amb sancions incloses, però en moltes ocasions és complicat; tot i això, els nous establiments sí que les compleixen perquè es marca com a condició.

pgallego@andorra.elperiodico.com

Per a més informació consulti l’edició en paper.

Comparteix
Publicitat
Notícies relacionades
Comparteix
Notícies destacades
Publicitat
Enquesta
Publicitat
Publicitat

SUBSCRIU-T'HI

De la redacció al teu dispositiu