PUBLICITAT

La modificació dels tancaments no afectarà el pont de la Mercè

  • El Govern confirma que estudia reduir altres diumenges d'aquí a final d'any
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Alguns visitants es troben les botigues tancades un diumenge a la tarda. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El ministre de Turisme, Comerç i Indústria, Claudi Benet, va confirmar ahir que el Govern s'està plantejant la possibilitat de modificar el decret d'horaris comercials per a aquest any, en el sentit de reduir el nombre de tardes de diumenge d'obligat tancament d'aquí a final d'any. No obstant això, en declaracions a aquest rotatiu, el ministre Benet va descartar que la modificació afecti l'últim diumenge d'aquest mes, que coincideix amb el pont de la Mercè.

Cordialitat. Tant el titular de Turisme i Comerç com la presidenta de la FACA, Susagna Venable, van coincidir que aquest és el terme que millor defineix la trobada de dijous entre la Federació de Comerciants i el Govern. La reunió va servir per tractar qüestions que afecten el sector i que van més enllà del polèmic decret d'horaris comercials dictat per l'Executiu socialdemòcrata. Així i tot, és evident que aquest tema va encendre els comerciants tan bon punt el Govern va posar damunt la taula la intenció de decretar deu tardes de diumenge d'obligat tancament durant l'any.

Això vol dir que fa gairebé un any que se'n parla, d'aquesta mesura, i els comerciants no han desistit en l'intent de fer rectificar el Govern. De fet, aquest encara està pendent de rebre els resultats de l'enquesta encarregada a l'Institut d'Estudis Andorrans, que ha servir per analitzar la repercussió del nou calendari sobre el sector comercial del país.

PER A L'ANY VINENT Però la insistència dóna els seus fruits. El Govern, després d'haver-se negat reiteradament a revisar el calendari d'aquest 2010, ha acceptat finalment tornar-s'ho a mirar i el ministre Benet admetia ahir que és molt probable que algun diumenge caigui de la llista --"no el de la Mercè, que està aquí mateix". De cara a l'any vinent, l'Executiu es mostra ara disposat a estudiar la proposta que la FACA ja havia fet per a aquest any: que els treballadors del comerç tinguin deu diumenges sencers de festa a canvi que els empresaris tinguin la llibertat d'obrir els seus establiments tots els diumenges.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT